Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζεται η δίκη του πρώην δημάρχου



Με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίστηκε σήμερα για 4η μέρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τρεις αντιδήμαρχοι, ο πρώην γενικός γραμματέας και δέκα τρεις υπάλληλοι, ανάμεσα σ' αυτούς ο πρώην ταμίας και βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο, Παναγιώτης Σαξώνης.
Η Αναστασία Τσεμπερά κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης. Οι ερωτήσεις εστιάστηκαν στο θέμα των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρούσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ατομικών και κοινών με τη σύζυγό του και κυρίως στη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω αυτών, μετά την ανάληψη των δημαρχιακών του καθηκόντων.
Όπως κατέθεσε η κα Τσεμπερά, σημαντικά χρηματικά ποσά διακινούνταν την ίδια μέρα από μία τράπεζα σε άλλη με το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών. Το ερώτημα που διατυπώθηκε ήταν εάν η διακίνηση των ποσών αυτών γίνονταν με μετρητά ή επιταγές, θέμα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της οικονομικής επιθεωρήτριας και των συνηγόρων υπεράσπισης, διότι από τις συναλλαγές αυτές κατά την πρώτη προκύπτουν ύποπτες κινήσεις.
Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης, διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα χρήματα που φέρεται ότι υπεξαιρέθηκαν είναι πολλά και δεν μπορεί να διακινήθηκαν μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με τη συνέχιση της κατάθεσης της κα Τσεμπερά.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου