Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Τύπος της Πέμπτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι « επικίνδυνα κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚαπό τις εξελίξεις της υπόθεσης που έσκασε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού προανήγγειλε ο Λοβέρδος ».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στη φάκα ο Βενιζέλος
Η εφημερίδα γράφει ότι «στη ...φάκα πιάστηκε ο Ευ.Βενιζέλος ο οποίος χθες το βράδυ ευρισκόμενος σε κατάσταση παραληρήματος και σε ζωντανή σύνδεση προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το περιβόητο στικάκι με τη "λίστα Λαγκάρντ" ».
ΕΘΝΟΣ: Παρατράγουδα από το CD της Λαγκάρντ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « σοβαρές παρενέργειες στην ελληνική πολιτική ζωή προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ. Το ΠΑΣΟΚ εν μέσω κλυδωνισμών, δέχεται σφοδρή κριτική από τους αντιπάλους του. Ο Ευ.Βενιζέλος καταγγέλει απόπειρα για αποσταθεροποίηση της παράταξης. Συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Σαμαράς έχει τον φάκελο με τα 600 δισ. και... κάνει τον Κινέζο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα « εκτός του πρωθυπουργού από την περασμένη Παρασκευή εστάλησαν τα σχετικά πιστοποιητικά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον υπουργό Οικονομικών, σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, στον Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ.Προβόπουλο αλλά και στην κ.Λαγκάρντ και στην ΕΚΤ ».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδειασε Βενιζέλο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ
Η εφημερίδα γράφει ότι « σεισμό μεγάλης έντασης και διάρκειας που πλήττει και διάρκειας που πλήττει μέχρι και τον έκτο όροφο της Ιπποκράτους και το γραφείο του Ευ.Βενιζέλου, προκαλούν η υπόθεση της λεγόμενης "λίστας Λαγκάρντ" οι λανθασμένοι χειρισμοί Βενιζέλου και κυρίως η απόφασή του να στείλει το περίφημο στικάκι με καθυστέρηση δεκατεσσάρων μηνών στο Μαξίμου ».
ΕΣΤΙΑ: Πεμπτουσία της απλότητας
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κυβέρνησις φέρεται αποφασισμένη να εξαγγείλη την επιβολή ενιαίου συντελεστού φορολογίας για τα εισοδήματα από μη μισθωτές υπηρεσίες. Η αλήθεια είναι πως ο συντελεστής αυτός, που κατά πληροφορίες θα είναι 35%, θεωρείται πολύ υψηλός. Ομως αν η ΝΔ τηρήση αυτά που αναγράφει στο φορολογικό πρόγραμμά της, σταδιακώς οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν."
Η ΑΥΓΗ: Το ΠΑΣΟΚ συμπαρασύρει κυβέρνηση και μέτρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα « μοιραίο χτύπημα για το ΠΑΣΟΚ η δίχρονη συγκάλυψη των Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία από την ηγεσία του. Διώτης και Καπελέρης "καρφώνουν" Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Ραγκούσης, ακολουθούν και άλλα στελέχη. Πανικός στο Μαξίμου για τη συνοχή και το μέλλον της συγκυβέρνησης ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΔΕΚΟ μείωση 30% στους μισθούς των εργαζομένων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « πέραν των μειώσεων στους μισθούς θα υπάρξει και συρρίκνωση των συντάξιμων αποδοχών, αφού με την κατάργηση των επιδομάτων μειώνονται σημαντικά οι τακτικές αποδοχές, συνεπώς και τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων ».
Η Ελλάδα αύριο: Το βατερλό Βενιζέλου βόμβα για την κυβέρνηση
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « τον Σαμαρά θέλει συνένοχο ο "Μπένι". Η λίστα της ντροπής διαλύει το ΠΑΣΟΚ. Θύελλα στην Ιπποκράτους ανοιχτή αμφισβήτηση του προέδρου. Εφυγε ο Ραγκούσης, φτιάχνει κόμμα ο Λοβέρδος. Διώτης και Καπελέρης "αδειάζουν" Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου ».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική θύελλα από τη λίστα
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι « πολιτική θύελλα προκαλεί η "λίστα Λαγκάρντ" καθώς από τις χθεσινές καταθέσεις των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στη Βουλή εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς τόσο των ίδιων όσο και των πρώην υπουργών Οικονομικών. Ενταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, κλυδωνισμοί στον κυβερνητικό συνασπισμό».
Ο ΛΟΓΟΣ: 400.000 οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο
Σύμφωνα με την εφημερίδα « δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά εργασίας με την ανεργία σε όλο το φάσμα του ενεργού πληθυσμού να απειλεί με διάλυση τον κοινωνικό ιστό της χώρας. Τη ζοφερή πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα ανέλυσε με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ ο διευθυντής του Οργανισμού Ηλίας Κικίλιας ».
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σήμερα διαδηλώνουμε με το ΚΚΕ κόντρα στα μέτρα σφαγής του λαού
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « τα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση-ΕΕ πρέπει να συναντήσουν τώρα την ισχυρή απόφαση του λαού να βάλει τέλος στις θυσίες του για την καπιταλιστική κρίση και την ΕΕ. Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, των μεσοπρόθεσμων και των δανειακών συμβάσεων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών ».
ΤΑ ΝΕΑ: Η άλλη λίστα
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι « περίπου 940 περιπτώσεις αποστολής εμβασμάτων προς το εξωτερικό- τα οποία υπερβαίνουν κατά μέσον όρο, για τον καθέναν, κατά 3-3,5 εκατ.ευρώ τα ποσά που μπορούν να δικαιολογήσουν οι φορολογούμενοι που τα απέστειλαν - έχουν εντοπίσει οι ελεγκτικές αρχές. Η διαφορά μεταξύ διαθέσιμων κεφαλαίων και ποσών που εστάλησαν έξω είναι τα λεγόμενα "λεφτά από τον αέρα ».
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Απ΄τη φάρσα στην τραγωδία
Η εφημερίδα γράφει ότι « εφιάλτης το όνειρο της κυβέρνηση για ευρω-στήριξη. Στην πλάτη της κοινωνίας πλακώνονται οι διχασμένοι τροϊκανοί. Εντρομη η "τριανδρία" εκλιπαρεί για επικοινωνιακή ελεημοσύνη. Εκρηκτικό μείγμα οι "λιστοσυμμορίες" και η λαϊκή οργή ».
City Press: Η λίστα τραντάζει την κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα « σε κίνδυνο η συνοχή της κυβέρνηση, υπό διάλυση το ΠΑΣΟΚ, εκρηκτική η ηθική απονομιμοποίηση του "πακέτου" των 13,5 δισ.» .
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ασφυξία στο πολιτικό σύστημα απο τη λίστα
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τα πόθεν έσχες των δημάρχων
Επισκόπηση Οικονομικού Τύπου
ΕΞΠΡΕΣ: Προκαταβολή έως και 100% της επιδότησης επενδύσεων
Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι « η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της ρευστότητας των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων, προκειμένου να μην ακυρώνονται οι όποιοι σχεδιασμοί επενδύσεων, είναι ο κεντρικός στόχος των παρεμβάσεων που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με νομοσχέδιο ».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Αντίστροφη μέτρηση
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « μάχη τεσσάρων ημερών για να κλείσει το πακέτο εως το Eurogroup. Συγκρατημένη αισιοδοξία από Μαξίμου και Στουρνάρα για συμβιβαστική λύση. Χάσμα 2,5 δισ. στις περικοπές για το 2013 ».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Διευρύνεται η διαφορά κυβέρνησης και τρόικας
Η εφημερίδα τονίζει ότι « διευρύνεται η διαφορά μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας τόσο για την αποτελεσματικότητα των μέτρων του πακέτου των 13,5 δισ.ευρώ όσο και για το βάθος της ύφεσης της οικονομίας, που απειλεί τη βιωσιμότητα του χρέους και καθιστά επιφυλακτικό το ΔΝΤ για την αποδέσμευση της δόσης των 31,5 δισ.ευρώ ».
ΚΕΡΔΟΣ: Ευνοϊκότερα τα κίνητρα για να τρέξουν οι επενδύσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι « ρυθμίσεις με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών προσέλκυσης και υλοποίησης ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που παρουσίασαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης και ο υφυπ.Νότης Μηταράκης ».
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου