Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σε αναβρασμό η πολιτική ζωή με τη λίστα Λαγκάρντ


Σε αναβρασμό η πολιτική ζωή με τη λίστα Λαγκάρντ
Σε αναβρασμό βρίσκεται η πολιτική ζωή του τόπου εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ που επανεμφανίστηκε μετά από δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι πήρε στο σπίτι του τη λίστα με τα 1.990 ονόματα, ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιώργος Καπελέρης, που κλήθηκε χθες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τις λίστες που κυκλοφορούν, αλλά και για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού πήρε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ, επέλεξε ο ίδιος ονόματα από τη λίστα και δεν την έδωσε ποτέ ολόκληρη στον ίδιο.
«Περί τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 δεν θυμάμαι καλά... -να ξεκαθαρίσω… καμία λίστα δεν μου παραδόθηκε!- και λέω: περί τέλη 2010 ή αρχές 2011 μου παραδόθηκαν κάποια ονόματα από τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου για να διενεργήσω έρευνα…» είπε χθες ο κ. Καπελέρης και η «φωτιά» που ήδη έχει ανάψει στο πολιτικό σκηνικό φούντωσε.

Στο μεταξύ, στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη βρίσκεται η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, ενώ πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τον χειρισμό της υπόθεσης από τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως επί δύο χρόνια δύο υπουργοί Οικονομικών είχαν στα χέρια τους τη λίστα, χωρίς να αισθανθούν την ανάγκη να ενημερώσουν την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να ζητήσουν την έγκρισή της ώστε να προχωρήσει το ΣΔΟΕ στη διενέργεια έρευνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει σοβαρές αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου με την επισήμανση ότι «η λίστα αυτή βρισκόταν στα χέρια ενός και μόνο αρχηγού πολιτικού κόμματος επί δύο συνεχόμενες προεκλογικές αναμετρήσεις».

«Πλάκα μας κάνει ο κ. Βενιζέλος;» σχολίασε στο ίδιο ύφος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. «Για Γερμανούς, Ισπανούς, Γάλλους κ.λπ. η λίστα Φαλτσιάνι απέδωσε δισεκατομμύρια σε πρόστιμα».

Σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή κατηγορεί τους κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο ότι «έθαψαν τις λίστες με τους κλέφτες και τους διεφθαρμένους για να συγκαλύψουν τη βρομιά ολόκληρου του πολιτικού συστήματος».

Πηγές της Ιπποκράτους χαρακτήρισαν «κραυγαλέα υποκριτικές» τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον χειρισμό της υπόθεσης. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν χθες ότι ο κ. Βενιζέλος είχε στο γραφείο του το υλικό με τα στοιχεία της λίστας, έχοντας την «εύλογη εντύπωση» ότι το υλικό αυτό παραμένει ως ανεπεξέργαστο υλικό στο ΣΔΟΕ.

«Μόλις διαπίστωσε ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν έχει το υλικό αυτό (όχι για παράνομη επεξεργασία, αλλά ως υλικό που ακόμη και χωρίς να γίνεται αντικείμενο επεξεργασίας πρέπει να υπάρχει στη διάθεση της πολιτείας για να μην μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι αποκρύφτηκε ή καταστράφηκε), ο κ. Βενιζέλος έστειλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ό,τι του έδωσε ο κ. Διώτης και όπως ακριβώς του το έδωσε» ξεκαθάρισαν και χαρακτήριζαν «αδιανόητο» να δοθεί η εντύπωση ότι χάθηκε υλικό που πέρασε από χέρια δημοσίων λειτουργών και πολιτικών προσώπων.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου