Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Υποψηφιότητα Δήμα για την Προεδρία (;)


Κάποιοι επιμένουν ότι μόνο τυχαία δεν είναι η απουσία του από το πολιτικό προσκήνιο
Είναι αλήθεια ότι η μετεκλογική εξαφάνιση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Σταύρου Δήμα, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια εντός και εκτός κυβερνώντος κόμματος. Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν τον έμπειρο Κορίνθιο πολιτικό, λένε, ότι: «μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η απουσία του, από το πολιτικό προσκήνιο». Ο πρώην υπουργός πολύ πριν από τις εκλογές, και συγκεκριμένα από τη στιγμή που αποφάσισε να πολιτευτεί ο γιος του, Χρήστος (σ.σ. είναι βουλευτής Κορινθίας), φαίνεται ότι άρχισε να ζυγίζει τα πράγματα. «Είναι άκομψο να είμαι υπουργός και ο Χρήστος βουλευτής» ακούστηκε να λέει, σε ομήγυρη στενών του φίλων.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Ανάλογες σκέψεις φαίνεται να επικράτησαν και κατά την συγκρότηση της κυβέρνησης Σαμαρά. Το ερώτημα τώρα εστιάζεται στο τι πραγματικά επιδιώκει ο Δήμας. Η αλήθεια είναι μία, και είναι περισσότερο από απλή. Ο πρώην επιτυχημένος Επίτροπος στην Ε.Ε., θεωρεί ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον θώκο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλωστε, αποτελεί κοινό μυστικό ότι πέραν των πολύ καλών σχέσεων που έχει με το ΠΑΣΟΚ, φαίνεται να απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Όσοι, έχουν πλήρη εικόνα της πολιτικής πιάτσας, εκτιμούν ότι ο Δήμας, είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Κάρολου Παπούλια, στην Ηρώδου του Αττικού.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου