Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΙΧΑ προαναγγείλει. Το αριστερό αγόρι Αλέξης πήγε, είδε και απήλθε στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως, αφού προηγουμένως έκανε το απαραίτητο «ξέσπασμα» μπροστά στις κάμερες έχοντας, ως συνήθως, ντεκόρ σε ρόλο «Μητσάρα» - αυτή τη φορά τον Δημήτρη Στρατούλη.

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, όπως κάθε ροκ σταρ που σέβεται τη φήμη του, αντάλλαξε χειραψίες και εναγκαλισμούς με τους φαν του, όσους τέλος πάντων κατόρθωσαν να τον πλησιάσουν, κατόπιν έκανε τις δηλώσεις, στη συνέχεια περπάτησε ως το Μουσείο όπου ήταν τοποθετημένο το μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ και εν συνεχεία αποχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Λογικό. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα, κάθε τρεις και λίγο συγκέντρωση και πορεία;
«Νιου έντρι» ο Καμμένος
ΜΟΙΡΑΙΑ, λοιπόν, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν προς τη «νιου έντρι» συμμετοχή στις διαδηλώσεις, του προέδρου του κόμματος Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνου Καμμένου. Ο πρόεδρος Καμμένος άνευ του Τέρενς, ο οποίος είχε πιο σοβαρά πράγματα να κάνει, παρέμεινε για κάποια ώρα στη συγκέντρωση και στη συνέχεια αποχώρησε και αυτός, διότι αγωνιστές, αγωνιστές, αλλά έκανε και μια ζέστη χθες, χάλια!
Εντελώς ανθυγιεινά πράγματα, δηλαδή...
Την κοπάνησαν οι συριζαίοι
ΟΤΑΝ, τώρα, η πορεία έφτασε στο Κέντρο της Αθήνας, στο ύψος της Πλατείας Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Συντάγματος είχε αρχίσει ήδη το γνωστό πάρτι «μπαχαλάκηδες» με ΜΑΤ, το οποίο κρατάει χρόνια τώρα και δίνει μια σπάισι γεύση στις κινητοποιήσεις. Μπροστά στο ενδεχόμενο να εμπλακούν στα επεισόδια και «άμαχοι» διαδηλωτές, το διασωματειακό της ΓΣΕΕ συνεδρίασε στο πόδι και αποφάσισε να μην προχωρήσει η πορεία προς το Σύνταγμα, αλλά μέσω της οδού Αμερικής να πορευτεί κατά μήκος της Πανεπιστημίου.

ΦΙΛΟΣ από τη ΓΣΕΕ, τώρα, μου διηγείται το εξής περιστατικό: Μαθαίνουν οι του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στρίψει η πορεία και την πέφτουν άσχημα στους «πουλημένους» της ΓΣΕΕ. Μια ομάδα από αυτούς αρπάζουν και το πανό και ετοιμάζονται να πορευτούν κατά την πλατεία. Τότε παρεμβαίνουν οι «πουλημένοι», παίρνουν πίσω το πανό τους (ωραίες στιγμές του συνδικαλιστικού κινήματος) και κατευθύνονται εκείνοι προς το Σύνταγμα. Κοιτάζουν πίσω, άφαντοι οι του ΣΥΡΙΖΑ. «Τζάμπα επαναστάτες» μου τους χαρακτήρισε ο φίλος από τη ΓΣΕΕ. «Φάγαμε για χάρη τους τα δακρυγόνα της ζωής μας, κι αυτοί εξαφανίστηκαν»...
Μπα; Κάνει η επανάσταση τέτοια κόλπα; Τι λες τώρα...
Δημοσιεύματα για γέλια...
ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ σε πιο πεζά πράγματα, όπως ο μεταδιδόμενος από το Βουκουρέστι ενθουσιασμός που δεν κατάφερε να συγκρατήσει η φράου Ανγκελα όταν είδε τον ευσταλή πρόεδρο Αντώνη να μεταφέρει την ελληνική λεβεντιά στην αίθουσα του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ επίσης, της γνωστής κατηγορίας «κάνω την τρίχα τριχιά», έσπευσαν να σημειώσουν ότι «ένας νέος ερωτάς γεννήθηκε» και πως «δεν είναι τυχαίο ότι συναντήθηκαν οι δυο τους, Αντώνης και Ανγκελα, για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες»!
Ερώτηση: Ο Σαμαράς, βλέποντας δημοσιευμένα κάτι τέτοια, αισθάνεται καλά; Νιώθει δηλαδή ότι τον βοηθούν; Και προς ποια κατεύθυνση; Γιατί οι νοήμονες - και υπάρχουν πολλοί σε αυτή τη χώρα - με δυσκολία κρατιούνται να μη γελάσουν...
Κίνημα επιστροφής του Γιώργου!
ΕΝΑ ΑΛΛΟ προκλητικό που άκουσα χθες, και με έφερε στα όρια ενός ηχηρού γέλωτα, ήταν από πρώην υπουργό του περιβάλλοντος Γιώργου, τον οποίο συνάντησα όλως τυχαίως πεζοπορών στην άδεια Πλατεία - τη γνωστή Πλατεία.
Με ιδιαίτερα πειστικό ύφος, και με αφορμή την εξαγγελία του προέδρου Βαγγέλη για συντακτικό συνέδριο τον Φεβρουάριο, μου είπε ότι σε όσες επαφές έχει κάνεις αυτός στην εκλογική του περιφέρεια αλλά και σε όσα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ στην επαρχία συμμετείχε «συνάντησε καταπληκτικά πράγματα».
- Οπως; ρώτησα.
Υπάρχει κίνημα επιστροφής του Γιώργου.
Συγκρατήθηκα (να μη γελάσω).
- Επιστροφής από την ξενιτιά; ξαναρώτησα, περιπαικτικά ομολογώ.
Επιστροφής στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, μου απάντησε σοβαρά. Υπάρχει νοσταλγία για τον Γιώργο, πώς να σου το πω.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ να τον αποχαιρετήσω. Είπαμε να είναι οπαδός κανείς, αλλά αυτά δεν τα λέει ούτε ο Γιώργος!
Πάτησε πεπονόφλουδα
ΣΤΑ ΜΕΣΑ της εβδομάδας με «κέντρισε», πρέπει να ομολογήσω, ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Δημόσιο προσέλαβε το 2011 ως συνεργάτη εταιρεία με έδρα το Λονδίνο, που είχε έναν μόνο υπάλληλο, μετοχικό κεφάλαιο 1 λίρα (ουάν πάουντ, που λέμε και εμείς οι αγγλομαθείς) και εισέπραξε 50.000 ευρώ έναντι μηδενικού έργου. Εντυπωσιακό; Οχι και τόσο. Γιατί πίσω από αυτό κρύβεται ακόμη μία αδυναμία του συστήματος.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Οικονομικών, επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αδυνατώντας να προσλάβει ειδικό συνεργάτη, τον Κρ. Ορεγιάν, Ελληνοαρμένιο την καταγωγή, κατέφυγε στη λύση της «εταιρείας» προκειμένου να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του. Τι έκανε αυτός ο Ορεγιάν; Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος επεξεργαζόταν, ταχύτατα μάλιστα, τα σενάρια των απαιτήσεων της τρόικας. Εχοντας κάνει λαμπρές σπουδές και αποκτώντας την ειδικότητα, ας πούμε σχηματικά, του «οικονομομέτρη», έπαιρνε από τον Παπακωνσταντίνου τις απαιτήσεις της τρόικας και μέσα σε ελάχιστο χρόνο παρουσίαζε έκθεση για το τι ακριβώς κοστίζουν αυτές οι απαιτήσεις. Το παλικάρι ακόμη δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες του, και το ερώτημα που μου προέκυψε αυθόρμητα είναι: τα ήξερε αυτά ο Μιχελάκης προτού καταθέσει την ερώτηση ή κάποιος ευφάνταστος σκανδαλοθήρας τού έριξε την πεπονόφλουδα και εκείνος την πάτησε;
Βιογραφία Κωστή Στεφανόπουλου
ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ προσωπικοτήτων εν ζωή δύσκολα κυκλοφορούν, συνήθως ο βιογραφούμενος έχει αποδημήσει εν τόπω χλοερώ όταν κυκλοφορεί η βιογραφία του. Μόνο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο πραγματικός, όχι ο άλλος, είχε επιτρέψει σε δυο-τρεις θαυμαστές του να κυκλοφορήσουν βιογραφίες του (αγιογραφίες στην πραγματικότητα), ενόσω ζούσε. Φαίνεται πως στη σχετική κατηγορία θα καταχωριστεί και ο απέριττος και λιτός σε κάθε εκδήλωσή του Κωστής Στεφανόπουλος.
Βιογραφία του προέδρου, την οποία συνέγραψε η δημοσιογράφος Νίτσα Λουλέ, θα παρουσιαστεί την προσεχή Τρίτη στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής από πάνελ στο οποίο θα συνυπάρξουν Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης και Μανώλης Γλέζος, παρόντος φυσικά του τέως προέδρου.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου