Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Λάγκερφελντ: Ο Ολάντ θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους...


Για καταστροφή της γαλλικής οικονομίας κατηγόρησε τον Φρανσουά Ολάντ ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ σε συνέντευξή του στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Marie Claire με αφορμή την  επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλούσιους ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «ηλίθιο».

Ο Λάγκερφελντ συνέκρινε το γάλλο πρόεδρο με τον πρώην

πρωθυπουργό της Ισπανίας, τον Σοσιαλιστή Χοσέ Θαπατέρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο ηλίθιος θα είναι τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε και ο Θαπατέρο».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του δήλωσε ότι η επιβολή φόρων στους πλούσιους είναι μία καταστροφή και πρόσθεσε πως ο γάλλος πρόεδρος θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει στη χώρα.

Πέρα από τη μόδα, τα κοσμήματα, τα αρώματα και τα κρασιά, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη, σημείωσε ο σχεδιαστής και πρόσθεσε: «Ποιος αγοράζει γαλλικά αυτοκίνητα; Εγώ πάντως όχι».

Η πελατεία του οίκου Channel, στον οποίο ο Λάγκερφελντ είναι διευθυντής δημιουργικού, αποτελείται από τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου