Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

[«Καθάρισε» ο Αθανασιάδης] .


Με γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στο 51ο λεπτό ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πέρασε με αυτή τη νίκη στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, προσπερνώντας τον Πανιώνιο. Οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες από το 70ο λεπτό λόγω αποβολής του Λόρενς.

Από την άλλη, η ΑΕΚ με τον Έβαλντ Λινεν για πρώτη φορά στον πάγκο της, παρουσιάστηκε

βελτιωμένη, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τους δύο βαθμούς και την τελευταία θέση.

Ο Έβαλντ Λίνεν παρέταξε την ΑΕΚ με αμυντικούς προσανατολισμούς και στόχο να διαφυλάξει το μηδέν στην άμυνα. Στα πρώτα 45 λεπτά η Ένωση τα κατάφερε, χωρίς όμως να απειλήσει επιθετικά σε καμία περίπτωση.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός γιατί προηγήθηκε, όχι μόνο στην πρώτη του ευκαιρία. Στο 51΄ από σέντρα του Ετό, ο Κλάους Αθανασιάδης με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ, καταφέρνοντας να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ πιο εύκολα απ’ ό,τι ανέμενε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά της δόθηκε το δικαίωμα στην ελπίδα από μία ανόητη ενέργεια του Λόρενς. Στο 70΄ ο Ιρλανδός είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για «θέατρο», αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες στα τελευταία 20 λεπτά.

Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτή η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι θετικό στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πιο ξεκούραστη νίκη των τελευταίων ετών σε ντέρμπι «Δικεφάλων».

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0 (NOVA 1)

Γκολ:
51' Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες:
Λόρενς, Χακόμπο - Κοντοές, Φέτσης, Λαγός, Γιάγκο, Κουρέλλας

Κόκκινες κάρτες:
69' Λόρενς

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Χακόμπο, Λίνο (68' Σταφυλλίδης), Κουμαλό, Κατσικάς, Έτο, Κάτσε, Λαζάρ, Ρομπέρ (46' Σαλπιγγίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης (90' Αθανασιάδης), Λόρενς.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν):
Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Φέτσης (82' Κουρέλλας), Κορδέρο, Λαγός, Βλάχος, Φούντας (66' Φουρτάδο), Κατίδης (66' Παυλής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου