Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Όλοι εναντίον όλων στο ΠΑΣΟΚ



Σωκράτης Ξυνίδης κατά Λοβέρδου, Χρυσοχοΐδη, Σκανδαλίδη αλλά και Βενιζέλου. Μπεγλίτης κατά διαφωνούντων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά ΠΑΣΟΚ.
Με ένα ειρωνικό κείμενο στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΔΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης βάλλει κατά του ίδιου του προέδρου αλλά και όλων όσοι ασκούν κριτική στις πολιτικές και όχι μόνο επιλογές του.
«Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον

Παπανδρέου. Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου» αναφέρει. Και συνεχίζει:
«Ο Χρυσοχοίδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Όταν είδε ότι αγκαλιάστηκε ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο (και αφού είπε μερικές χαζομάρες), αποφάσισε να αγκαλιαστεί και αυτός με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου και σε αντάλλαγμα ο Βενιζέλος τον έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, αλλά ποτέ δεν πήγε στη βουλή να κάνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, γιατί είχε αποφασίσει ότι δεν μπορεί ο Βενιζέλος αλλά δεν ήθελε να πάει και με τον Λοβέρδο και είχε αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως ο Σαμαράς να μην ήταν τόσο κακή περίπτωση ενόψει σύγκρουσης με αντιμνημονιακό λαϊκισμό».
Δεν αφήνει βέβαια ασχολίαστο ούτε τον Κ. Σκανδαλίδη για τον οποίο λέει χαρακτηριστικά: «Ο Σκανδαλίδης πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες που εκφραζόταν στη βουλή για ψύλλου πήδημα και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός, το έπαιζε παραίνεση προς όλους, έγραφε βιβλία, συνέχισε τα καθημερινά σουαρέ με τους μεγαλοπαράγοντες του ΔΟΛ και την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου». Και καταλήγει με νόημα: «Κι εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα ……… πάθη μας».
Ένας άλλος πρώην βουλευτής, ο Π. Μπεγλίτης, το πρωί, σε εκπομπή του ΣΚΑΪ λίγο πολύ προέτρεψε τους αποχωρούντες να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ, των οποίο χαρακτήρισε
«δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης για τους αστέγους…». Η αιχμή ήταν ευθεία κατά της Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον βουλευτή Μιχάλη Κασσή που ανεξαρτητοποιήθηκαν. Λίγο νωρίτερα πάντως, στην ίδια εκπομπή η Μ.Ξενογιαννακοπούλου είχε  χαρακτηρίσει το ΠΑΣΟΚ παράρτημα της κεντροδεξιάς, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του κόμματος.

Η δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου  προκάλεσε την οργή του πράσινου βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ο οποίος μεταξύ άλλων την αποκάλεσε κρατικοδίαιτη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε χαρακτηριστικά «η κ. Ξενογιαννακοπούλου είναι κρατικοδίαιτη, περνούσε από θέση σε θέση επί 30 χρόνια και έστειλε τα απόνερα σε εμάς να τα διαχειριστούμε».
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου