Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Π. Μπεγλίτης: Οι διαφωνούντες/ αποχωρούντες από το ΠΑΣΟΚ δε σώζουν την ψυχή τους


Ο Πάνος Μπεγλίτης
Αιχμές σε όσους βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με την πολιτική της ηγεσίας ή αποχωρούν από το κόμμα άφησε ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης. 

«Στο ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόμαστε με όρους εθνικής ευθύνης το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Δε θα σώσουν την ψυχή τους όσοι αποχωρούν από το ΠΑΣΟΚ και όσοι διαφωνούν. Έχουν βεβαρημένη την ψυχή τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν είμαστε παράρτημα της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ, χαράσσουμε αυτόνομη στρατηγική. Η πολιτική διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει. Θα σταθούμε όρθιοι, θα κάνουμε το χρέος μας» πρόσθεσε ο κ Μπεγλίτης απαντώντας εμμέσως σε δηλώσεις που είχε κάνει προηγουμένως στον ΣΚΑΪ η κ. Ξενογιαννακοπούλου. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου επέμεινε ότι το κόμμα της είναι έτοιμο να αναλάβει και κυβερνητικές ευθύνες. 

«Αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν κάθισε μόνο στο προεκλογικό της πρόγραμμα, και τις εξαγγελίες Τσίπρα, υπάρχουν επιτροπές για τη χάραξη πολιτικών και άνθρωποι όπως ο Δραγασάκης, ο Μηλιός, ο Τσακαλώτος που είναι καλύτεροι από κάποιους άλλους που δε διαβάζανε το μνημόνια. Δουλεύουμε σε κυβερνητικό πρόγραμμα για να υπάρχει εναλλακτική λύση» τόνισε.

Η κ. Δούρου απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές της συγκυβέρνησης να καταψηφίσουν τα μέτρα, λόγω ενός ψευδεπίγραφου πατριωτισμού. 

«Καταθέτουμε μια άλλη πρόταση που παίρνει πολύ σοβαρά υπόψη της το γεγονός ότι η χώρα πρέπει να έχει δανειοδότηση την ίδια στιγμή λέμε ότι θέλουμε να είμαστε σε μια κυβέρνηση που το ζήτημα της εσωτερικής υποτίμησης θα το διαπραγματεύεται η ίδια» πρόσθεσε.

«Κυβέρνηση υπάρχει, αλλά υπάρχει μεγάλη κρίση» αναγνώρισε ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

«Η ιστορία με τη διαπραγμάτευση των μέτρων έχει τραβήξει πάρα πολύ. Έχουμε φτάσει σε κρίσιμο σημείο, τα ταμειακά αποθέματα τελειώνουν σε 15 ημέρες από σήμερα η χώρα δεν έχει τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της» προειδοποίησε.

Εκτίμησε πάντως ότι τα μέτρα θα περάσουν και θα ψηφιστούν με μεγαλύτερη πλειοψηφία από αυτή που φαίνεται να έχει η κυβέρνηση ώς τώρα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης καυτηρίασε τη στάση του υπουργείου Οικονομικών για τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής στο ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις. «Κάποια στιγμή τα υπουργεία να έχουν σοβαρότητα στον τρόπο με τον οποίο καταρτίζουν τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες δεν είναι πλυντήριο αποφάσεων η Βουλή» σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε σκωπτικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος έχουν τα φίλτρα τους σα τον Αστερίξ και τον Οβελίξ, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

Χαρακτήρισε δε, «πατσαβούρι» το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις, συμφωνώντας με τον κ.Βαρβιτσιώτη και διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να μπαίνουν 18 αντίθετα πράγματα σε ένα άρθρο; 

Πρόσθεσε ότι η ΔΗΜΑΡ είχε δυο επιλογές μετεκλογικά, ή να παλέψει για τη χώρα ή να καθίσει στα πίσω έδρανα της Βουλής και να διαχειριστεί την κατάρρευση. 

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου