Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Το θρίλερ για την δόση συνεχίζεται. Σχόλια Μέρκελ


Το θρίλερ για την δόση συνεχίζεται. Σχόλια Μέρκελ
Όλοι ελπίζουν ότι την Δευτέρα στην συνεδρίαση του Eurogroup θα υπάρξει τελικά συμφωνία μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αλλά κανείς δεν βάζει και «το χέρι του στην φωτιά». Οι διαπραγματεύσεις γίνονται πάνω σε τεντωμένο σχοινί και η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται μία ενδεχόμενη διαφωνία. «Το σοκ σε περίπτωση ασυμφωνίας την Δευτέρα θα είναι μεγάλο. Εάν δεν συμφωνήσουν θα πληγεί η αξιοπιστία της ευρωζώνης» τόνιζαν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Στις 17:00 έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group και από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Παναγιώτης Τσακλόγλου. Παράλληλα θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και οι Υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης. Σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι να προετοιμάσει το Eurogroup της Δευτέρας.

«Το ΔΝΤ δέχθηκε να θεωρήσει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας εάν μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έναντι αρχικού στόχου για 120%. Πρόσθεσε ότι το Eurogroup έχει ήδη συμφωνήσει σε παρεμβάσεις που μειώνουν το προβλεπόμενο επίπεδο του χρέους στο 130% έως το 2020. Απομένει δηλαδή να καλυφθεί ένα 5-6% του ΑΕΠ, περίπου 10 δισ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Θετικά ήταν τα σχόλια και από τους ευρωπαίους ηγέτες όπως την Άνγκελα Μέρκελ η οποία μπορεί να επανέλαβε ότι την αρνητική άποψη της για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και εξήγησε ότι το Βερολίνο εργάζεται προκειμένου να υπάρξει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση. «Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι μπορούμε να φτάσουμε σε λύση στο θέμα της εκταμίευσης της ελληνικής δόσης τη Δευτέρα» είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.





real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου