Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Στους δρόμους ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ με βαρύ οπλισμό –Στο κυνήγι σκληρών κακοποιών


Μία νέα ομάδα της αστυνομίας που θα λειτουργεί στα πρότυπα της ΔΙ.ΑΣ ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους και να πραγματοποιεί περιπολίες με σκοπό να περιορίσει αρχικά και να βάλει τέλος στη δράση των σκληρών κακοποιών και των εγκληματικών ομάδων που δρουν με βαρύ οπλισμό.
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία περίπου 100 αστυνομικοί εξοπλισμένοι με βαρύ οπλισμό θα πραγματοποιούν περιπολίες όλο το 24ωρο, όλο το χρόνο. Σύμφωνα με το News 247 η νέα ειδική μονάδα θα χρησιμοποιεί ως όχημα υπέρ - θωρακισμένο τζιπ, 5000 κυβικών, το οποίο θα αντέχει ακόμα και χτύπημα από χειροβομβίδα. Παράλληλε εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και συνοδευτικές μοτοσυκλέτες της ΕΛ.ΑΣ, ώστε η ομάδα να είναι ευέλικτη και σε περιπτώσεις καταδίωξης.

Η νέα ομάδα, θα λειτουργεί όπως η ΟΠΚΕ, η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και στόχος της θα είναι η σύλληψη κακοποιών που εισβάλουν σε σπίτια, κακοποιούν και ληστεύουν τους ενοίκους, ομάδες ληστών με καλάσνικοφ που χτυπούν επιχειρήσεις -μίνι μάρκετ, βενζινάδικα-, αλλά και καθημερινούς κακοποιούς που σκορπούν τον τρόμο -τσαντάκηδες, κλέφτες αυτοκινήτων-

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου