Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Σαμαράς: Δώσαμε μάχη για την ειδική μεταχείριση της Ελλάδας


Σαμαράς: Δώσαμε μάχη για την ειδική μεταχείριση της Ελλάδας
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, μίλησε για τη μέχρι σήμερα προόδο στο θέμα του Ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και της πολυαναμενόμενης δόσης.
Για τα κονδύλια συνοχής, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπήρξε μείωση στην αφετηρία που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.
«Ξεκινάμε με μια αφετηρία των 11,4 δισ. ευρώ και αυτό οφείλεται σε δύο λόγους: Στο ότι μειώνεται συνολικά το ποσό των κονδυλίων που δίνει η Ευρώπη και αυξάνονται τα μέλη που διεκδικούν μερίδιο, καθώς και στο ότι η Ελλάδα, όπως και οι υπόλοιπες χώρες, αντιμετωπίστηκε με στοιχεία του 2007-2009, πριν δηλαδή την εκδήλωση της κρίσης».


Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για αύξηση της συμμετοχής της χώρας μας στα κοινοτικά κονδύλια, έπειτα από τη νέα πρόταση του Χέρμαν Βαν Ρομπάι για αύξηση του μεριδίου της Ελλάδας, που προβλέπεται να αυξηθεί κατά 20%. «Η μάχη συνεχίζεται και επιδιώκουμε να πάρουμε ακόμη μεγαλύτερα ποσά» τόνισε ο πρωθυπουργό



«Υπάρχει μια κατανόηση των θέσεων της κάθε χώρας, υπάρχει μια μείωση διαφορών. Υπήρξε μια προσέγγιση δεν υπήρξε βέβαια κατάληξη» δήλωσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε πως οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με νέα Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει στις αρχές του 2013.






madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου