Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ







Της Ιωάννας Κοντούλη
Είναι προφανές μετά την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή ότι υπάρχει πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης της Κυβέρνησης, η οποία ψήφισε το πιο σημαντικό νομοσχέδιο για το οποίο και συγκροτήθηκε με διαφορετική πλειοψηφία από αυτή που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για να το ψηφίσει. Η αναντιστοιχία ανάμεσα στην εντολή του εκλογικού σώματος και στην χθεσινή ψηφοφορία καθιστά σαφές ότι τα μέτρα τα οποία ψηφίστηκαν μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο με αυταρχισμό.

Αυτοί που χθες στην Βουλή κρύφτηκαν πίσω από το «παρών» επέλεξαν να είναι απόντες από την συζήτηση για το μέλλον της χώρας και παράλληλα ανέδειξαν το πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης που έχει αυτή η Κυβέρνηση.
Τα μέτρα είναι ευθεία βολή εκτέλεσης των πιο ευάλωτων κοινωνικά στρωμάτων προς όφελος των τραπεζών και των δανειστών. H αύξηση της φτώχιας το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ φτωχών – πλούσιων με ταυτόχρονη  καταστροφή των συλλογικών αγαθών και φυσικών πόρων προδιαγράφουν  πορεία σταθερή για την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ. Μπορούν να εφαρμοσθούν μόνο με αυταρχικές καθεστωτικές μεθόδους.
 Δυστυχώς μπροστά σε αυτό η ΔΗΜΑΡ επέλεξε  να πατάει σε δύο βάρκες.
Η χώρα χρειάζεται δημοκρατικές λύσεις και δημοκρατικές Κυβερνήσεις.

Ιωάννα Κοντούλη
επικοινωνία : 6972400417
Μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου