Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η κρίση ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ μόλις αρχίζει!


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τις διαγραφές των βουλευτών που δεν υπερψήφισαν τα μέτρα-ακόμα και από μέλη του κόμματος-και τη σκληρή και συνάμα περιφρονητική απάντηση στον Ανδρέα Λοβέρδο, σήκωσε το γάντι και πέρασε στην αντεπίθεση. Έδειξε, τουλάχιστον χθες, ότι δεν ήταν ο δίνων την εντύπωση αναχωρητισμού και αποχώρησης Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ένας αποφασισμένος αρχηγός να ελέγξει την κατάσταση και να ρίξει στο ρινγκ τους αντιπάλους του.

Από την άλλη ο Ανδρέας Λοβέρδος αφενός προχώρησε σε ένα βήμα μπροστά με την αποστολή της επιστολής το πρωί χθες στον Ευ. Βενιζέλο, αλλά μάλλον έκανε και ένα βήμα πίσω ζητώντας η συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί αργότερα. Στην Ιπποκράτους θεωρούν-και εν μέρει σωστά- πως η επιστροφή του Α. Λοβέρδου στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία, αποδεικνύει ότι δεν διαθέτει πολιτικά και κοινωνικά ερείσματα για να συνεχίσει την προσπάθεια ίδρυσης κόμματος. Το ίδιο εκτιμούν περίπου και για τον Κώστα Σκανδαλίδη, ότι δηλαδή ο ιστορικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ (κοίτα ποιον βρήκαν να διαγράψουν στην Ιπποκράτους!) έξω από το κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως αντιμνημονιακός (ή άλλος) πόλος.

Η μάχη για το Συνέδριο

Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ευ. Βενιζέλου θεωρούν πως διαθέτουν όλες τις δυνατότητες ώστε να κυριαρχήσουν στο Συνέδριο, καταλαμβάνοντας την ηγεσία της Ιπποκράτους. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του κόμματος εκτιμά πως ακόμα και αν δεν μπορέσει να διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ έστω και με τη σημερινή του μορφή, σίγουρα μπορεί να «καταστρέψει» τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Το αργότερο Φεβρουάριο

Το Συνέδριο προγραμματίστηκε αρχικά για το Φεβρουάριο, όλοι όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί με κρίση ηγεσίας. Γι’ αυτό και η Ιπποκράτους επιδιώκει να το φέρει νωρίτερα, πλην όμως δεν μοιάζει έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Ελπίζει σε…κυβέρνηση και Ευρώπη!

Ο Ευ. Βενιζέλος, πάντως, ελπίζει σε ανάκαμψη κυρίως μέσω της αναβαθμισμένης συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, εφόσον βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς επιτύχει σημαντικά πράγματα στις διαπραγματεύσεις του με τους δανειστές. Και σε μια τέτοια περίπτωση, ωστόσο, τα προβλήματα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλα-η «Αριστερή Πρωτοβουλία» του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου, π.χ., έχει απειλήσει με αποχώρηση από το κόμμα.

Δεν ξεχωρίζει κανείς στην Κ.Ο.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα κανένας από τους «δελφίνους» δεν ξεχωρίζει, ενώ και ο Πρόεδρος του κόμματος όχι απλώς είναι μειοψηφία, αλλά διαθέτει και ελάχιστους βουλευτές! Γεγονός που αποδεικνύει πως το πρόβλημα ηγεσίας πολύ δύσκολα μπορεί να λυθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα!

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου