Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 5 εκατ. ευρώ στον Άρη

Η είδηση που έβγαλε η Συνέντευξη Τύπου της νέας διοίκησης της ΠΑΕ Άρης είχε να κάνει με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ύψους 5 εκ. ευρώ.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό των προέδρων του ΑΣ, Νίκου Παπαδόπουλου

και της ΚΜΑ, Άγγελος Γρόλλιος, ενώ ενδιάμεσα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος των βετεράνων ποδοσφαιριστών του Άρη, Γιάννης Βένος.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Ψηφίδης που τόνισε μεταξύ άλλων: "Κληθήκαμε να βοηθήσουμε την ομάδα σε μια δύσκολη
στιγμή. Την άνοιξη σαν έκρηξη πληροφορηθήκαμε το ποσό των χρεών της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ έμοιαζε με μισοβουλιαγμένο καράβι. Στο αγωνιστικό, η συγκομιδή 13 βαθμών αναδεικνύει το χάλι που παραλαμβάνει το νέο ΔΣ.
Για την εσωτερική συνοχή, σε 15 μέρες διαπιστώσαμε ότι ο Άρης αποτελεί ένα σώμα διάτρητο. Δεν αρκούν τα παραπάνω αρνητικά. Βρίσκουμε τον κόσμο του Άρη διχασμένο από παλιούς παράγοντες, προέδρους, ιδιοκτήτες ραδιοφώνων που ενισχύουν τον διχασμό και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα.
Εμφάνισε μια εξαιρετική συνοχή το νέο ΔΣ και θα την επεκτείνουμε και στα υπόλοιπα τμήματα. Στο αγωνιστικό, των φιλάθλων και στα ΜΜΕ. Πρέπει να μας πιστέψετε. Δεν έχουμε χρόνο. Λειτουργούμε ήδη σε φανταστικούς ρυθμούς και εξηγώ τους λόγους. Έχουμε τοποθετήσει τους δύο άμεσους στόχους. Ο πρώτος, η ένταξη στο άρθρο 99. Ο δεύτερος, η άμεση αναρρίχηση στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.
Θα τα αντιμετωπίσομε όλα λειτουργώντας σαν μια γροθιά. Η ποδοσφαιρική εταιρία του Άρη, που προσπαθεί να μπει στο 99 έχει έτοιμες λύσεις για να μπει. Έναν λογικό προγραμματισμό εσόδων. Τα έσοδα από τους χορηγούς και τους πελάτες της. Το δικαστήριο πρέπει να πειστεί ότι ο Άρης θα είναι συνεπής στους διακανονισμούς που θα προτείνει στο κράτος.
Ο Άρης πρέπει να αναρριχηθεί όσο πιο ψηλά μπορεί. Τα έσοδα είναι ανάλογα με τη θέση. Αυτά τα δύο θα δώσουν τη δυνατότητα να υπάρχουν τα χρήματα για την εξόφληση των διακανονισμών. Είμαστε αυτόνομοι ως προσωπικότητες και θα έχουμε διακριτούς ρόλους, όπως και υποστήριξη και αλληλοσεβασμό μεταξύ μας.
Ζητάμε την βοήθεια και τη συσπείρωση του κόσμου για οτιδήποτε θεωρηθεί σκόπιμο από τη διοίκηση. Σεβόμαστε τον κάθε Αρειανό. Τα χρέη είναι χρέη. Έχουν υπογραφές και θα αποδοθούν ευθύνες. Ηθικές και εύχομαι και νομικές. Ο Άρης πρέπει να συμπεριφέρεται ως μια εταιρία με προοπτική. Δεν με ενδιαφέρει τι γινόταν στο παρελθόν Θα υπάρχουν πρακτικά για όλα. Θα αποφασίζουμε όλοι μαζί για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουμε".
Η σκυτάλη πέρασε στον Στάθη Τσομίδη που δήλωσε: "Στόχος μας είναι ούτε το ελληνικό δημόσιο, ούτε οι ασφαλιστικοί φορείς ούτε κανένας άλλος πιστωτής να χάσει τα χρήματα. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ευθεία παραβίασης της διάταξης του νόμου και δεν θα αποτελούσε θετικό γεγονός για την ελληνική κοινωνία.
Η 11η Ιανουαρίου 2013 μας έχει κινητοποιήσει όχι μόνο ως νομική υπηρεσία της ΠΑΕ. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που εκπρόσωπους παίκτες ή πιστωτές γιατί η συμβολή τους είναι πολύ χρήσιμη.
Έχουν ακουστεί ανυπόστατες πληροφορίες για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99. Ήδη τα απαιτούμενα συμφωνητικά με πιστωτές έχουν αρχίσει να υπογράφονται. Περιλαμβάνονται ικανά ποσοστά χρέους που αναλογούν στο συνολικό χρέος της ΠΑΕ. Η ομάδα θα συνεχίσει να καταβάλει υπέρογκα για την κατάσταση της οικονομικά ποσά. Η ΠΑΕ δεν θέλει να της χαριστούν λεφτά, αλλά να καταβάλει όσα μπορεί".
Τον λόγο ακολούθως πήρε ο Κώστας Τικπασάνογλου που υποστήριξε: "Για μένα θα είναι επιτυχία αν θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία, ώστε ο ΑΣ να παίρνει αυτά που δικαιούται από την ΠΑΕ", ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος φανερά συγκινημένος σημείωσε: "Δέχθηκα μια πρόταση από τον Άρη και τη θεώρησα ύψιστη τιμή. Η παρουσία μου στο ποδόσφαιρο έχει να κάνει με τα 32 χρόνια μου στη διαιτησία.
Πρέπει να αλλάξουμε το επικοινωνιακό κομμάτι της ομάδας. Είναι απαραίτητο στα κέντρα αποφάσεων ο Άρης να έχει το ανάστημα που του αρμόζει".
Ο Βαγγέλης Αγγελούσης δήλωσε: "Ο δικός μου ρόλος είναι συγκεκριμένος. Έχω την επίβλεψη των εγκαταστάσεων του γηπέδου και του Ρυσίου. Έχω ζητήσει να καταγραφούν τα προβλήματα που υπάρχουν, ώστε οι εγκαταστάσεις να είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Σε συνεργασία με τον ΑΣ θα δούμε αν μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας στο Κλεάνθης Βικελίδης".
Ο Άγγελος Σπυρίδων είπε από τη πλευρά του: "Ο Άρης αυτή τη στιγμή είναι ο αδύναμος. Θέλει πίστη και τσαμπουκά από όλους. Το σύστημα πολεμάει τον Άρη πάντα. Η ομάδα δεν έχει φίλους και συμμάχους. Έχει έναν καταπληκτικό κόσμο. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Τους Αρειανούς όμως που βάζουν εμπόδια, θα τους βγάλω φόρα παρτίδα. Η ομάδα θα αποκτήσει στεγανά και όποιος την ξανατρυπήσει, θα παραδοθεί στον κόσμο.
Για τις μεταγραφές, αν μπορέσουμε να ενισχυθούμε, θα το κάνουμε. Αυτή τη στιγμή με τον Γιάννη Μιχαλήτσο έχουμε ένα οργανόγραμμα στο οποίο θα κινηθούμε. Περιμένουμε όμως να δούμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν. Θέλουμε να έρθουν έμπειροι παίκτες για να βοηθήσουν ώστε να σωθεί η ομάδα.
Τέσσερα χρόνια φώναζα για την κατάντια του Άρη. Δεν γίνεται να φεύγουν και να έρχονται συνέχεια παίκτες. Έτσι φτάσαμε εδώ. Οι μεγάλες ομάδες του Άρη χτίστηκαν σιγά-σιγά και μεγαλούργησαν. Ακόμη και φέτος θα προσπαθήσουμε το χαμηλό μπάτζετ να ενισχύσουμε την ομάδα και να καλύψουμε τα λάθη που υπάρχουν. Στηρίζουμε απόλυτα τους παίκτες, δίνουν το 100% και με τη βοήθεια όλων μας, να τους δώσουμε κουράγιο και να δείξουν περισσότερα. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις ομάδες που είναι πιο πάνω από εμάς.
Στην πρώτη μου γνωριμία με την ομάδα, πριν το ματς με την Ξάνθη, αναφέρθηκα στα παιδιά που εκπροσωπούν την ομάδα. Δεν τους δίνω ευθύνη. Απλά κλήθηκαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος, χωρίς εμπειρίες. Επίσης τους είπα ότι η φανέλα που φορούν είναι ιστορική και δοξασμένη και ότι δεν θέλω να την δακρύσουν. Ο Άρης έχει καλούς παίκτες που πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Είμαι σίγουρος ότι ο δεύτερος γύρος θα είναι καλύτερος για όλους μας. Η συνδρομή μας είναι απαραίτητη.
Έχω ζήσει ως παίκτης δεκάδες διοικήσεις, ο σύλλογος όμως παραμένει. Είμαστε αυτή τη στιγμή στο 90ο λεπτό και το ματς είναι ισόπαλο, μην το ότι το χάνουμε. Θέλουμε φωνή και υποστήριξη για να κερδίσουμε τον αγώνα της επιβίωσης".
Σε ερώτηση στον κ. Τσομίδη, για το αν υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σε περίπτωση που η ΠΑΕ Άρης δεν μπει στο άρθρο 99 απάντησε: "Δεν υπάρχει plan b με την έννοια της αποτυχίας του πρώτου σχεδίου. Η προσπάθεια μας δεν είναι ότι ο νόμος δεν δέχεται αυτό που κάνουμε. Ο νόμος επιβάλλει να κάνουν αυτό οι ΑΕ. Εκεί που αρχίζει η σύγχυση είναι ότι ο Άρης είναι ποδοσφαιρική ανώνυμη.
Πιστεύουμε ότι θα γίνει δεκτή η αίτηση μας, γιατί έχουμε τα ουσιαστικά μέσα για να αποδείξουμε τη βιωσιμότητα του Άρη. Υπάρχει βέβαια και δεύτερο πλάνο, το οποίο είναι αναλυμένο σε εμάς. Είμαι αισιόδοξος ότι δεν θα χρειαστούμε εναλλακτικό σχέδιο", για να προσθέσει ο κ. Ψηφίδης: "Δεν θα χαθεί ο Άρης. Φυσικά υπάρχει και plan b. Ο Άρης συμπληρώνει σε λίγο έναν αιώνα ζωής. Εμείς είμαστε περαστικοί στο μεγαλείο του Άρη. Θέλω να ελπίζω πως όλοι μαζί θα γιορτάσουμε τα 100 χρόνια".
Σε ερώτηση για το αν επηρεάζει την υπαγωγή της ΠΑΕ Άρης στο άρθρο 99 το ότι απέτυχε με το άρθρο 44 ο κ. Τσομίδης απάντησε πως: "Ο Άρης ακόμη και τώρα τις ρυθμίσεις του 44 τις τηρεί όσο δύσκολο και αν είναι ή εκπρόθεσμο. Αν δεν το έκανε θα είχαμε πρόβλημα. Το άρθρο 44 δεν έχει καμία σχέση με το "99". Εμπεριέχεται στη διαδικασία και πρέπει να ρυθμίζεται όπως και οι ρυθμίσεις Ορφανού. Ο Άρης δεν απέτυχε επειδή είχε ρυθμίσεις στο δημόσιο. Ίσως απέτυχε στο μπίζνες πλαν των προηγούμενων διοικήσεων, ή στο ότι δεν γίνεται κάθε χρόνο να έρχονται τόσοι παίκτες.
Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα. Το γεγονός ότι η ΕΠΟ δεν έχει πάρει σε αυτό το στάδιο θέση, το έκανε σωστά. Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα η διαδικασία".
Για το αν μπορεί να δοθεί ένα ποσοστό των διαπραγματεύσεων για το 99 και ποιο το μεγαλύτερο αγκάθι μέχρι τις 11 Ιανουαρίου: "Δυστυχώς δεν μπορώ να πω νούμερο, γιατί ακόμα και αυτή τη στιγμή συνάδελφοι μου διαπραγματεύονται. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το χρέος της ΠΑΕ έχει δύο κύριους άξονες. Το δημόσιο και το λεγόμενο ιδιωτικό χρέος.
Κλείσαμε τους ισολογισμούς και υπογράψαμε. Άρα το τυπικό στοιχείο καλύφθηκε πλήρως. Τώρα που μιλάμε έχει πάει στο ΦΕΚ για δημοσίευση. Εμείς δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που επιβάλλει η διαφάνεια. Είμαστε όμως νομικά. Δημοσιεύουμε την απόφαση σύγκλισης της ΓΣ των μετόχων, με θέμα μεταξύ άλλων και την ΑΜΚ στα 5 εκατ. ευρώ. Είναι προς τιμήν των μελών που υπέγραψα, γιατί έχουν ευθύνη. Αυτά τα τυπικά στοιχεία έχουν γίνει από χθες".
Για το ποσό που απαιτείται ώστε η ομάδα να πάρει φορολογική ενημερότητα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης είπε: "Ο Άρης με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα. Χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ που δεν υπάρχει. Πλησιάζει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Έχουμε πληροφορηθεί ότι η κυβέρνηση θα έχει έτοιμο το νέο νομοσχέδιο στα μέσα του μήνα και τότε θα έχουμε φορολογική ενημερότητα. Θα είμαστε προετοιμασμένοι. Εκτός από αυτό υπάρχει μια προσπάθεια που κάνουμε ώστε να την έχουμε μέχρι την άλλη εβδομάδα, αλλά είναι δύσκολο".
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο κ. Τικπασάνογλου λέγοντας: "Σε σχέση με την δημοσίευση του ισολογισμού, δεν είμαστε εκπρόθεσμοι σαν ΠΑΕ Άρης", με τον κ. Τσομίδη να προσθέτει: "Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι νομικά η ΠΑΕ Άρης είναι τακτοποιημένη".
Για το μεταγραφικό κομμάτι, ο κ. Σπυρίδων υπογράμμισε: "Οι επαφές έχουν γίνει. Κοιτάμε να βρούμε το καλύτερο για τον Άρη. Συζητήσεις γίνονται καθημερινά αλλά δεν θα τις μάθει κανένας αν δεν τελειώσει η δουλειά. Είναι μεγάλο το ρόστερ που έχει και υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν μπορούν".
Ο κ. Ψηφίδης αναφερόμενος στα χρέη της ΠΑΕ Άρης τόνισε: "Ή κάποιοι έκλεβαν, ή έγιναν διαχειριστικά λάθη. Υπάρχουν ευθύνες. Δεν δημιουργείται τέτοια ζημία και την αφήνεις. Γίνεται έλεγχος και ένα από τα δύο πρέπει να έχει γίνει. Που πήγαν αυτά τα εκατομμύρια; Κάτι συνέβη. Δεν γίνεται όσοι διοίκησαν να εγκαταλείπουν τον Άρη σε αυτό το χάλι. Και καλείται η ΚΜΑ να τρέξει για να συμμαζέψει ότι μπορεί".
Τέλος για τον έλεγχο της ΠΑΕ Άρης τον λόγο πήρε το μέλος του ΔΣ της ΚΜΑ, Άρης Ναούμ, υπογραμμίζοντας: "Μίλησα με άνθρωπο της εταιρίας, και μου είπαν ότι υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί δύο με τρεις μήνες. Θα γίνει και ΓΣ απλά πρέπει να βολέψουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θέλουμε να γίνει Κυριακή ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες από τον κόσμο. Επίσης να πούμε πως για το 2012 τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη ήταν 4.712, ενώ για το 2013 έχουμε μέχρι τώρα 927".

Πηγή: sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου