Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων




Με τον ορθολογισμό και την αναδιάρθρωση των δομών του ΕΣΥ, επιδιώχθηκε  η αποτελεσματικότερη διαχείριση των διαθέσιμων οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.  Έχοντας με σαφήνεια  προσδιορίσει το θεσμικό πλαίσιο των αλλαγών, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και τις κλινικές, τα επόμενα βήματα πρέπει να γίνουν συντεταγμένα στη βάση της απαραίτητης συνεννόησης,  όπως επιβάλει η σωστή λειτουργία μιας Κυβέρνησης Συνεργασίας. 

Η απόφαση της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης κατ΄ εντολήν του Υπουργού Υγείας, να μεταφέρει τρεις σημαντικές κλινικές του Νοσοκομείου «ΠΑΝΑΓΙΑ» και μάλιστα μέσα στις εορτές στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία, στην ουσία σηματοδοτεί το κλείσιμο του Νοσοκομείου αυτού.
Πρόκειται για μια απόφαση πρόχειρη, απαράδεκτη και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Δεν διασφαλίζει την  κατασκευή και λειτουργία της νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και επιπλέον αφήνει εκτεθειμένους στο κίνδυνο της ανεργίας 65 εργαζόμενους.
Ζητούμε την άμεση και ολοκληρωμένη ρύθμιση όλων των εκκρεμών ζητημάτων και όχι αιφνιδιαστικές αποφάσεις.
Τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες δεν υπηρετούν τον κοινό στόχο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές.
Στα πλαίσια αυτά καλούμε τον Υπουργό Υγείας  να δώσει εντολή ανάκλησησς της απόφασης, όχι προσχηματική αλλά ουσιαστική και να προχωρήσει άμεσα σε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου