Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Οργή από τη δολοφονία τριών Κούρδων γυναικών στο Παρίσι


Οργή από τη δολοφονία τριών Κούρδων γυναικών στο Παρίσι
Αναβρασμό έχει προκαλέσει στις τάξεις των Κούρδων η εκτέλεση, όπως τη χαρακτηρίζουν, τριών γυναικών -μεταξύ των οποίων μία εκ των ιδρυτών του ΡΚΚ- στο Κουρδικό Ινστιτούτο στο Παρίσι. 

«Η σκηνή παραπέμπει σε εκτέλεση, αλλά η έρευνα θα ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου» διευκρινίζουν αστυνομικές πηγές, καθώς οι τρεις γυναίκες βρέθηκαν σκοτωμένες με μία σφαίρα στο κεφάλι. Θύματα είναι η 32χρονη Φιντάν Ντογάν, υπεύθυνη του Κουρδικού Κέντρου Ενημέρωσης, η Λεϊλά Σοϊλεμέζ, νεαρή ακτιβίστρια και η Σακίν Κανσίζ, ιδρυτικό στέλεχος του ΡΚΚ. 

Οι τρεις γυναίκες βρίσκονταν μόνες στον χώρο του κέντρου μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης. Το απόγευμα μέλος της κουρδικής κοινότητας θέλησε να μπει στο κτίριο, αλλά χωρίς επιτυχία, καθώς ήταν κλειστό και δεν είχε κλειδιά. Ειδοποίησε άλλα μέλη της κοινότητας και τελικώς αργά το βράδυ μπήκαν σπάζοντας την πόρτα και ανακάλυψαν τα πτώματα των τριών γυναικών. Πληροφορίες των Κούρδων, που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, μιλούν για εκτέλεση με όπλα που έφεραν σιγαστήρα. Η κοινότητα των Κούρδων στη Γαλλία κάλεσε όλους του Κούρδους της Ευρώπης να συγκεντρωθούν στο Παρίσι για να καταγγείλουν τις εκτελέσεις. 
Από χθες έξω από το Κουρδικό Κέντρο είχαν συγκεντρωθεί διαδηλωτές που φώναζαν συνθήματα όπως «Τουρκία δολοφόνος, Ολάντ συνένοχος».

Την ίδια ώρα, το κυριότερο κουρδικό κόμμα στην Τουρκία αξίωσε να του δοθούν άμεσα εξηγήσεις από τη Γαλλία, ενώ αντέδρασε στις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος, του Χουσεΐν Τσελίκ, που καταδίκασε μεν τη δολοφονία, υπαινίχτηκε δε ενδεχόμενο «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» στους κόλπους του ΡΚΚ. Από την πλευρά τους οι γαλλικές αρχές, διά στόματος του υπουργού Εσωτερικών Μανιουέλ Βαλ, διαβεβαιώνουν για την αποφασιστικότητα της γαλλικής Δικαιοσύνης να διαλευκάνει την υπόθεση.

espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου