Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στον ηγέτη των νεοναζιστών


Αυστρία: Εννέα χρόνια φυλάκιση στον ηγέτη των νεοναζιστών


Δικαστήριο της Αυστρίας καταδίκασε ηγετικό στέλεχος των νεοναζί στη χώρα σε εννιά χρόνια φυλάκισης για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην δημιουργία ενός ιστοτόπου της ακροδεξιάς που εξυμνούσε το ναζισμό.

Ο Γκότφριντ Κίσελ, 54 ετών, διέψευσε ότι διέπραξε οποιοδήποτε αδίκημα και είπε στο δικαστήριο ότι γύρισε σελίδα, έχοντας εκτίσει προηγούμενη ποινή φυλάκισης για νεοναζιστική δραστηριότητα.

Όμως αφού οι εισαγγελείς αναφέρθηκαν στον Κίσελ ως ηγετικό στέλεχος της αυστριακής ακροδεξιάς, το δικαστήριο τον καταδίκασε με 5 ψήφους έναντι 3. Δύο ακόμα κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης 4,5 και 7 ετών αντίστοιχα.

Ο συνήγορος του Κίσελ, Μίχαελ Ντορ, είπε πως πρόκειται να ασκήσει έφεση.

«Περίμενα να αθωωθώ, λόγω των πολύ πενιχρών στοιχείων. Υπήρχαν μόνο περιστασιακά στοιχεία, τίποτε περισσότερο» είπε σε σχόλιά του που μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο ORF.
Ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας προειδοποιούν το τελευταίο διάστημα για μία «υφέρπουσα ανοχή» του αντισημιτισμού στην Αυστρία.
Ένας ραβίνος είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι νεοναζί οπαδοί ποδοσφαιρικής ομάδας τον είχαν προπηλακίσει μπροστά σε αστυνομικούς που παρέμειναν άπραγοι, ενώ πολιτικός της ακροδεξιάς επικρίθηκε από τον πρόεδρο της χώρας, επειδή δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένα σκίτσο

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου