Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Τσίπρας: Η εικόνα της Ελλάδας είναι τα χέρια που ζητούσαν τρόφιμα.«Το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε να διορθωθεί τώρα»


Ο Αλέξης Τσίπρας
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων που επισκέφθηκε το πρωί.

Με αφορμή την παραδοχή του ΔΝΤ ότι είχε υπολογίσει λάθος τις επιπτώσεις της ύφεσης στο ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η πολιτική είναι λάθος και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι και λένε ότι ήταν λάθος. Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε, είναι η απάντηση». 

«Πού είναι η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι κάνατε λάθος, ελάτε εδώ, πού είναι ο λογαριασμός; Θα δώσουμε πίσω τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αφού κάνατε λάθος. Αφού είναι λάθος ο πολλαπλασιαστής, σας βγάζει ύφεση, να δώσουμε πρώτα σ΄ αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εμείς λοιπόν αυτό διεκδικούμε και αυτό θα κάνουμε. Αφού κάνατε λάθος, το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε τώρα να διορθωθεί».

Αναφερόμενος στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες όπου θα βρεθεί ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε: «Πάει σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος; Το λάθος αυτό στοίχισε σε ανθρώπινες ζωές. Δεν μιλώ για την απελπισία, την απόγνωση, για τις αυτοκτονίες. Μιλώ για τους ανθρώπους που ζουν μέσα στη θλίψη και στην ανέχεια. Αυτό το λάθος λοιπόν ή θα διορθωθεί ή θα συνεχίζουμε να ζούμε με το λάθος».

«Άρα λοιπόν, επαναφέρω το ερώτημα, τι πάει να κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες; Να αποδεχθεί τη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα; Ή να τους πει, διακόψτε τη συνεδρίαση εδώ. Παραδέχθηκαν το λάθος, το παραδέχεστε κι εσείς; Ελάτε να το διορθώσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάζοντας τις εικόνες ανθρώπων που συνωστίζονταν έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πάρουν δωρεάν λίγα τρόφιμα, υπογράμμισε ότι «είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, της περίοδο της Κατοχής».

«Και ειδικότερα είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι, οι απόμαχοι αυτής της ζωής, οι συνταξιούχοι να ζουν ως επαίτες, εμείς δεν θα σας πούμε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα κι ότι μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να τα αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Μπορούμε όμως να πούμε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σ΄ αυτό τον κατήφορο», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Ξέρετε τι γίνεται τώρα στην προσπάθεια να ιδιωτικοποιήσουν, λέει, δημόσιες επιχειρήσεις, ξέρετε τι σφαγή γίνεται ποιος θα πρωτοπάρει; Πλιάτσικο θα γίνει και εκεί».

«Εμείς λέμε η δημόσια περιουσία, όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη να περάσουν στα ασφαλιστικά Ταμεία, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά Ταμεία, να μην υπάρχει κίνδυνος αύριο να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις. Γιατί μετά το PSI το λεγόμενο το κούρεμα τα έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά Ταμεία», είπε χαρακτηριστικά.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου