Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ευ. Βενιζέλος: «Αν παραιτήθηκε ο Πάπας ο καθένας μπορεί να παραιτηθεί»


Ευ. Βενιζέλος: «Αν παραιτήθηκε ο Πάπας ο καθένας μπορεί να παραιτηθεί»Υπέρβαση του ιδιότυπου κομματικού εμφυλίου που τείνει να εκδηλωθεί ενόψει του συνεδρίου του ΠαΣοΚ επιχειρεί ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Την ώρα που οι διάφορες τάσεις προσπαθούν να οργανωθούν σε ρεύματα, τα οποία θα αναγνωρίζονται σύμφωνα με το νέο κατασταστικό του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ στέλνει μηνύματα ανανέωσης τόσο με την προσωπική του αρθρογραφία όσο και με τα δείπνα που οργανώνει με τα νεότερα στελέχη του κόμματος.

Τη Δευτέρα το βράδυ είχε συνάντηση με περίπου 50 νέους, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην επιστημονική ομάδα η οποία έφτιαξε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη το βράδυ, οργανώνεται νέο δείπνο με την γραμματεία της ΚΟΕΣ της νεολαίας του ΠαΣοΚ.


Στο δείπνο που έγινε τη Δευτέρα το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος επέμεινε πάρα πολύ στην άποψη ότι το διακύβευμα για το συνέδριο ΠαΣοΚ δεν είναι η συμμετοχή ή όχι του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση - ένα δίλημμα το οποίο τίθεται με συγκρουσιακή διάθεση από σημαντική μερίδα στελεχών - αλλά η ανανέωση ή όχι της παράταξης.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι συνέδριο του ΠαΣοΚ θα γίνει με τους οργανωτικούς όρους του παρελθόντος κάνουν λάθος», είπε, αναφερόμενος στην αγωνία κάποιων στελεχών να εκλεγούν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ προκειμένου να γίνει ακόμα σαφέστερος ανέφερε το παράδειγμα του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ, του πρώτου Πάπα σε 600 χρόνια που παραιτήθηκε. «Η στάση του δείχνει τεράστια συγκρότηση μυαλού και δύναμη ψυχής. Αν παραιτήθηκε ο Πάπας ο καθένας μπορεί να παραιτηθεί», είπε.

Η συζήτηση με τους νέους επιστήμονες έγινε σε πολύ χαλαρό κλίμα, με πολλές τοποθετήσεις από την πλευρά των νέων οι οποίες αφορούσαν κυρίως τον πώς μπορεί να προωθηθεί η ανανέωση σε ένα κόμμα με τη δομή και τις αντιστάσεις του ΠαΣοΚ.

Αναφέρθηκε, φυσικά, και το θέμα της συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση και ερωτήματα που έχουν αναπτυχθεί στην εσωκομματική συζήτηση. «Οσοι λένε, σε αυτή τη φάση, ότι πρέπει να φύγουμε από τη κυβέρνηση είναι σαν να ζητούν να πρωταγωνιστήσουμε σε ταινία του Αλμοδόβαρ», παρατήρησε αστειευόμενος ο κ. Βενιζέλος, ανασύροντας το παράδειγμα ενός σκηνοθέτη που έχει αποθεώσει το σουρεαλιστικό μελόδραμα.

ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου