Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μαρκογιαννάκης: Η πραγματική λίστα Λαγκάρντ δε θα βρεθεί ποτέ


Μαρκογιαννάκης: Η πραγματική λίστα Λαγκάρντ δε θα βρεθεί ποτέ
Αυτό που πίστευαν πολλοί, αλλά λίγοι ομολογούσαν, παραδέχθηκε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνέντευξή του για την πορεία των ερευνών της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος της προανακριτικής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ παραδέχθηκε ότι η αρχική λίστα που έφτασε από τη Γαλλία, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ, τονίζοντας με νόημα ότι αυτός που την… «εξαφάνισε» ήθελε να κρύψει πολλά περισσότερα από τρία ονόματα που βγήκαν στη δημοσιότητα.

«Δεν θα βρεθεί ποτέ η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ. Ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης στην προανακριτική και είπε ότι το πρωτότυπο από τη Γαλλία δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι' αυτό δεν εμφανίζεται το πρωτότυπο. Το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αποκάλυψε επίσης ότι ζήτησε από τους οικονομικούς εισαγγελείς να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για κάθε όνομα που υπάρχει στο… διαβόητο στικάκι με τα στοιχεία που υπάρχουν στο cd που έστειλε και πάλι η Γαλλία.

«Όταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο. Θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος. Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα», σημείωσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

Τέλος εξέφρασε την ελπίδα του η προανακριτική επιτροπή να έχει ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 25 Μαρτίου, τονίζοντας όμως ότι αν χρειαστεί οι εργασίες θα συνεχιστούν και πέραν αυτής της ημερομηνίας με στόχο να έρθει στο φως όλη η αλήθεια.

«Δεν υπάρχει περίπτωση κουκουλώματος θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να βγάλουμε την αλήθεια», είπε.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου