Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Τα σενάρια των πλέι οφ και του υποβιβασμού


 
Η κατάσταση για τα πλέι οφ και τις θέσεις του υποβιβασμού, όπως διαμορφώθηκε έπειτα από τα αποτελέσματα του σαββατοκύριακου. Για πλέι οφ
Με βάση τ” αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου, ο Ατρόμητος είναι με το ένα πόδι στα πλέι οφ. Οι Περιστεριώτες χρειάζονται μία νίκη για να εξασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση το τελικό πλασάρισμά τους στην πεντάδα. Κάθε άλλο παρά ακατόρθωτο, αφού η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει ακόμη δύο ματς στην έδρα της. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει προβάδισμα. Αφενός διότι υπερτερεί κατά 3 βαθμούς των Παναθηναϊκού, Ξάνθης κι αφετέρου γιατί είναι καλύτερος σε ενδεχόμενη τριπλή

ισοβαθμία με τους «πράσινους» και τους Θρακιώτες. Η ομάδα της Ξάνθης είναι σε μειονεκτικότερη θέση έναντι των άλλων δύο, εξαιτίας του προγράμματός της. Τα δύο από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της είναι μακριά από τα Πηγάδια.
Ατρόμητος (42)
Πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην μπει στα πλέι οφ, καθώς έχει δύο παιχνίδια στο Περιστέρι και διαφορά 7 βαθμών από τον έκτο της βαθμολογίας. Μπορεί να μην είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, όμως οι πιθανότητες είναι ξεκάθαρα με το μέρος του.

ΑΡΗΣ (Μ)
ΟΦΗ (Ε)
ΑΕΚ (Μ)

Πας Γιάννινα (38)
Εχει διαδοχικά δύο ματς στους «Ζωσιμάδες». Εάν τα καταφέρει, θα έχει πραγματοποιήσει μεγάλο βήμα για να παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του. Εάν φτάσει στους 44 βαθμούς, ακόμη και να ισοβαθμήσει με τον Παναθηναϊκό θα έχει την ευκαιρία του μπαράζ.

ΑΕΚ (Μ)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ)
ΠΑΟΚ (Ε)

Παναθηναϊκός (35)
Δεν πηγαίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή ηρεμία να παίξει τα ρέστα του για την Ευρώπη, ενώ έχει στον ορίζοντα κι ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επειδή, όμως, είναι Παναθηναϊκός, δεν μπορείς ν” αποκλείσεις τίποτα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ε)
ΒΕΡΟΙΑ (Μ)

Ξάνθη (35)
Εάν συνεχίσει το εντυπωσιακό της σερί στα εκτός έδρας, μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στα πλέι οφ. Εχει δύο κολλητά μακριά από τα Πηγάδια, αλλά και δύο ομάδες μπροστά της. Τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ, έναντι του οποίου υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ε)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ε)
ΑΡΗΣ (Μ)

Για την παραμονή
Σε όσες το πρώτο ψηφίο στη βαθμολογική τους συγκομιδή είναι το 3, η αισιοδοξία περισσεύει. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πρωτίστως για την Κέρκυρα, που κρατιέται ήδη με το… νύχι από το χείλος του γκρεμού και από εκεί και πέρα για τον Αρη και τον Πανθρακικό. Οι δύο τελευταίοι βιώνουν έντονα την αβεβαιότητα, κυρίως οι «κίτρινοι». Το 0-0 με τον Πανθρακικό το περασμένο Σάββατο καθιστά επισφαλέστατη τη θέση των Θεσσαλονικέων στη Super League. Το τεφτέρι με τους από εδώ και στο εξής υπολογισμούς δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Τα τεφτέρια, όμως, πολλές φορές έχουν πάει περίπατο και τόσο ο Αρης όσο και οι υπόλοιπες ομάδες που κινδυνεύουν θα πρέπει ν” αποδείξουν στο γήπεδο ότι αξίζουν την παραμονή.

Πλατανιάς (33)
Η αλήθεια είναι ότι μόνο για τυπικούς λόγους μπαίνει πλέον η ομάδα των Χανίων στη… ζύμωση για τη σωτηρία. Μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλιστεί, αλλά με 33 βαθμούς ήδη νιώθουν πιο άνετοι απ” όλες τις ομάδες που αγωνιούν για το μέλλον τους στην κατηγορία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μ)
ΒΕΡΟΙΑ (Ε)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μ)

Πανιώνιος (31)
Εχει 31 βαθμούς και τέσσερα ματς σ” εκκρεμότητα, αφού σήμερα θα παίξει στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης στη Νέα Σμύρνη. Φαβορί για να υποβιβαστεί δεν τον λες με τίποτα τον Πανιώνιο. Κάθε άλλο.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ε)
ΞΑΝΘΗ (Μ)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ε)

Λεβαδειακός (31)
Εχει 31 βαθμούς και το πρόγραμμά του προβλέπει ταξίδι στην Κέρκυρα, κόντρα σε μία ομάδα με κομμένα φτερά, εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ και την τελευταία αγωνιστική κόντρα σε αντίπαλο που πιθανόν να μην καίγεται για βαθμούς. Πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω, δηλαδή, για να πέσει.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ε)
ΠΑΟΚ (Μ)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Ε)

ΑΕΚ (30)
Με το χθεσινό «Χ» στη Λιβαδειά οι «Ενωσίτες» έβαλαν βάσεις παραμονής. Ακόμη και αν στραβοπατήσουν οι παίκτες του Εβαλντ Λίνεν την επόμενη αγωνιστική στα Γιάννενα, έχουν δεύτερη και ίσως και τρίτη ευκαιρία για να πετύχουν τον στόχο τους.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ε)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μ)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ε)

ΟΦΗ (31)
Οι 31 βαθμοί είναι μία καλή θέση εκκίνησης για το ντεμαράζ. Με μία νίκη θα έχουν λογικά ξενοιάσει. Εάν καταφέρουν δε την επόμενη αγωνιστική να σταθούν όρθιοι στην Κομοτηνή, τότε ίσως ν” απαλλαγούν μία ώρα αρχύτερα από το άγχος της επιβίωσης στη Super League.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ε)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Μ)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ε)

Βέροια (30)
Το πρόγραμμα των Βεροιωτών δεν προεξοφλεί επιτυχίες, αλλά οι 30 βαθμοί τούς δίνουν μία ανάσα πριν από την τελική ευθεία. Επίσης, η πιθανότητα να βρουν στις τελευταίες αγωνιστικές αδιάφορους βαθμολογικά αντιπάλους τούς βοηθά να σκέφτονται αισιόδοξα.
ΠΑΟΚ (Ε)
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ε)

Πανθρακικός (27)
Οι Κομοτηναίοι ποντάρουν στην έδρα, εάν πετύχουν δύο νίκες στο γήπεδό τους, πολύ πιθανόν να τους φτάσουν οι έξι βαθμοί για να κρατηθούν στη Super League. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι υπέρ αυτών η τυχόν ισοβαθμία με τον Αρη, τον βασικό τους αντίπαλο.

ΟΦΗ (Μ)
ΑΕΚ (Ε)
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ)

Άρης (26)
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τα δύο από τα τρία παιχνίδια της μακριά από το «Κλεάνθης Βικελίδης», κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή της. Επίσης και τα τρία ματς είναι με ομάδες της «ευρω-ζώνης». Με μια κουβέντα: Γολγοθάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ε)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ)
ΞΑΝΘΗ (Ε)

Κέρκυρα (20)
Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες της Κέρκυρας είναι αριθμητικές και μόνο. Για να είμαστε ρεαλιστές, υπό φυσιολογικές συνθήκες η επτανησιακή ομάδα δεν σώζεται, ύστερα από τη χθεσινή ήττα που την καθήλωσε στους 20 βαθμούς.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μ)
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ε)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ε)

Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου