Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Nίκος Ανδρουλάκης: Η Ευρώπη έχει ανάγκη ηγεσίες πιο προοδευτικών κατεύθυνσεων



Την εκτίμηση ότι οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών ηγεσιών δεν βοηθούν στην υπέρβαση της κρίσης εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, επισημαίνοντας την ανάγκη αλλαγή συσχετισμού των δυνάμεων προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.
«Οι αποφάσεις της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ δεν βοηθούν στο να υπάρξει ψυχραιμία στην Ευρωζώνη, δυστυχώς επιδεινώνουν το πρόβλημα», επισήμανε μιλώντας σε
εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. «Το θέμα των καταθέσεων το άνοιξε η ίδια η απόφαση που πήρε το Γιούρογκρουπ. Δυστυχώς πρέπει να κινηθούμε σε άλλο πλαίσιο αποφάσεων, δεν υπάρχει ο ιδεολογικός συσχετισμός των προοδευτικών δυνάμεων για να πάμε σε μια άλλη κατεύθυνση, όμως σε λίγο καιρό η βαθιά ύφεση και η μεγάλη ανεργία στις νότιες χώρες θα οδηγήσουν σε ένα συσχετισμό βιωμάτων», πρόσθεσε.
«Εμείς ως Ελλάδα, ως Ελληνισμός, πρέπει να διαχειριστούμε αυτό το συσχετισμό βιωμάτων, να φτιάξουμε συμμαχίες με όλες τις χώρες του νότου, απέναντι σε μια πολιτική η οποία αντί να δίνει προοπτική στο εγχείρημα της Ευρώπης δημιουργεί περαιτέρω ζητήματα. Πιστεύω ότι τα βιώματα αυτά θα γεννήσουν ιδέες, το ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ και την ευρωπαϊκή κεντροαριστερά είναι οι ιδέες αυτές θα έχουν προοδευτικό πρόσημο και όχι ακροδεξιό, πρόσημο το οποίο παράγει μικρούς εθνικισμούς εντός της Ευρώπης», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης.
Εν όψει της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κατανομή, η οποία, όπως είπε, δυστυχώς δεν έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα
politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου