Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Συνάντηση Έλενας Ράπτη με Κυρίζογλου-Μπακογλίδη-Λαφαζανίδη



Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, είναι μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέλος του Δικτύου Κοινοβουλευτικών για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.

Με την ιδιότητά της αυτή συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 στις 12:30 με το Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. Με το δήμαρχο συζήτησε για την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αποφάσισαν να τοποθετηθούν stands σε κεντρικά σημεία του δήμου, να δρομολογήσουν μια σειρά ενημερωτικών ημερίδων για την εκπαιδευτική κοινότητα και να διοργανωθούν δημόσιες συζητήσεις για το θέμα με ειδικούς επιστήμονες. 
Στη συνέχεια στη 13:30 συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κορδελιού -Ευόσμου κ. Ευστάθιο Λαφαζανίδη, τον οποίο ενημέρωσε για την καμπάνια  «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» και για τη δυνατότητα συμμετοχής του δήμου στη μεγάλη αυτή πανευρωπαϊκή εκστρατεία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Επίσης, συμφώνησαν να τοποθετηθούν stands στον πεζόδρομο και στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του δήμου και να οργανωθούν εκδηλώσεις με εξειδικευμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν το θέμα.  
Τέλος η κ. Ράπτη, στις 14:30, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Θεοδόση Μπακογλίδη με αντικείμενο την ενημέρωση για την εξελισσόμενη  εκστρατεία του δικτύου στη χώρα μας. Ο κ. Μπακογλίδης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα ενώ συμφώνησαν να δρομολογήσουν δράσεις από κοινού, ώστε να ενημερωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η τοπική κοινωνία για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τον τερματισμό της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου