Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παντελής Κουκουλεκίδης- Αποκέντρωση θεσμών και κοινωνική οικονομία

Προετοιμασία εσωκομματικών εκλογών
Ο Παντελής Κουκουλεκίδης με την ιδιότητα του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ήταν χθες το πρωί στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής Καβάλας. Συνάντησε τα μέλη της προσωρινής νομαρχιακής επιτροπής, αλλά κι αυτούς που συμμετείχαν στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος. Ήταν μία κλειστή κομματική διαδικασία, που στόχο είχε να προετοιμάσει την οργάνωση του νομού για τις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν μετά το Πάσχα, σε ημερομηνία
που ακόμη δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί.
Ο κ. Κουκουλεκίδης μίλησε σε συγκεκριμένο αριθμό στελεχών, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην υφυπουργός υγείας, Μιχάλης Τιμοσίδης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, αντιδήμαρχοι του Δήμου Καβάλας, εκπρόσωποι άλλων δημοτικών οργανώσεων, του Νομού Καβάλας.
Πριν από την κομματική διαδικασία ο Παντελής Κουκουλεκίδης είπε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Βρίσκομαι εδώ στην Καβάλα στα πλαίσια της κομματικής ανασυγκρότησης ενόψει της εκλογής νέων τοπικών οργάνων. Στις Τοπικές οργανώσεις, στις Δημοτικές Οργανώσεις και τις Περιφερειακές Οργανώσεις».
ΕΡ: Πότε θα γίνει αυτό;
ΑΠ: «Μετά το Πάσχα. Ή 19 ή 26 Μαΐου. Ανάλογα με το πώς θα διευθετηθούν όλες οι διαδικασίες οι οποίες θα γίνουν στην περιφέρεια κυρίως, ούτως ώστε να πάμε συγκροτημένα, σ΄ ένα καινούριο πλαίσιο, έτσι όπως «ανδρώθηκε» μέσα από τη διαδικασία του συνεδρίου. Το οποίο περιέχει αφενός μεν τη στήριξη της κυβέρνησης αν και ιδεολογικά, πολιτικά και όχι μόνο σ΄ αυτά διαφωνούν με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και σε θέματα μορφής, πρακτικών και διαδικασιών, αλλά η αναγκαιότητα της κατάστασης της πολιτικής, της οικονομικής, μας έχει κάνει ούτως ώστε να μπούμε σε μία διαδικασία πολιτικής συγκυβέρνησης. Κι απ΄ την άλλη μεριά είναι να προωθήσουμε στον κόσμο τις νέες αποφάσεις του συνεδρίου, ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις διαφορετικές, οι οποίες είναι τα κύρια διακηρυγμένα των προσυνεδριακών διαδικασιών. Δηλαδή ότι πρέπει το ΠΑΣΟΚ ν΄ απαγκιστρωθεί από το κράτος και το 2ο είναι ότι πρέπει να καταφέρουμε μία αναδιάρθρωση του κράτους, ούτως ώστε δοθούνε κυρίως περισσότερες ενισχύσεις και αρμοδιότητες στις τοπικές, στις περιφερειακές μορφές διοίκησης».
Πρωινή  Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου