Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ» «Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως»


emeis-eixame-proeidopoiisei-egkairos«Τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια» σιγοτραγουδάνε με πόνο στην Ιπποκράτους φοβούμενοι μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης της Εθνικής με την Eurobank ότι σε εύθετο χρόνο η πρώτη κινδυνεύει να πωληθεί σε ξένους ιδιώτες.Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ιπποκράτους για το θέμα υπό την προεδρία Βενιζέλου διατυπώθηκε έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και την απόφαση της κυβέρνησης-υπό τις πιέσεις της τρόικας- να γίνει ξεχωριστή ανακεφαλαιοποίηση των δύο τραπεζών.


«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως πως έπρεπε να γίνουν προσεκτικοί χειρισμοί» ήταν η διαρροή της Ιπποκράτους αμέσως μετά την σύσκεψη. Συνοδευόταν όμως και από μία μεγάλη αγωνία για το μέλλον κυρίως της Εθνικής Τράπεζας.

«Η Εθνική θα πρέπει να μείνει υπό δημόσιο και ελληνικό έλεγχο. Δεν μπορούμε καν να σκεφτούμε κάτι άλλο» τόνιζαν και συμπλήρωναν ότι το κέντρο λήψης των αποφάσεων για την τράπεζα δεν πρέπει να μεταφερθεί εκτός Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είχε πλήρη εικόνα για τον βαθμό των πιέσεων της τρόικας αναφορικά με την προοπτική συγχώνευσης των δύο τραπεζών. Ήξερε ότι υπήρχαν εμπλοκές και προβλήματα αλλά ευελπιστούσε ότι αυτά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν.

Άλλωστε και στην άτυπη ενημέρωση που διένειμε η Ιπποκράτους το απόγευμα της Κυριακής γινόταν λόγος για επιτάχυνση των διαδικασιών συγχώνευσης χωρίς να φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε ενημέρωση από τον πρωθυπουργό περί «ανατροπής» του σχεδιασμού συγχώνευσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντάται σήμερα με την τρόικα με στόχο να επαναλάβει στους εκπροσώπους της πως η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει την λήψη νέων μέτρων.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρίσκονται επίσης, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κινητικότητα στον δημόσιο τομέα, η ανεργία, οι μεταρρυθμίσεις, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και φυσικά η ενεργοποίηση της ρήτρας ύφεσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα Μανιτάκη η Ιπποκράτους εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να αναμειχθεί σε μία υπόθεση που αφορά τον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη. Εμμέσως όμως αφήνει αιχμές ότι το συνολικό θέμα με τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα θα μπορούσε να προχωρήσει ταχύτερα. Βενιζέλος και Κουβέλης είχαν χθες το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία.  
newpost

Άρτεμις Παραδείσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου