Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Η τριάδα της νέας γενιάς της ΝΔ με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη


Η τριάδα της νέας γενιάς της ΝΔ με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη


Απόστολος Τζιτζικώστας, Μηνάς Σαμαντζίδης και Ανδρέας Παπαμιμίκος πρωταγωνιστούν στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
του Δημήτρη Κούρου
Κεφάλι παίρνει η νέα γενιά της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Η ανάδειξη των νέων στελεχών σε κρίσιμα πόστα δίνει αέρα ανανέωσης στον κομματικό μηχανισμό, ενώ είναι και η απάντηση για το μέλλον της παράταξης, όπως πιστεύουν τα στελέχη της. Αλλωστε, εδώ και καιρό έχει γίνει εμφανής η πρόθεση της ηγεσίας της ΝΔ να ενισχύσει την παρουσία της νέας γενιάς στα κομματικά όργανα, σε βαθμό μάλιστα που να γίνεται λόγος για μια συνολική προσπάθεια
ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας, Μηνάς Σαμαντζίδης, είναι από τα στελέχη της νέας γενιάς που καταλαμβάνουν ισχυρή κομματική θέση, όπως άλλωστε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Το επόμενο hot όνομα που προωθείται εμφανώς είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Παπαμιμίκος προωθείται ως φαβορί για τη διαδοχή του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο κ. Παπαμιμίκος θεωρείται πολύ ισχυρός στη Θεσσαλονίκη, με σημαντική επιρροή στο Μέγαρο Μαξίμου. Εχει την καλή μαρτυρία της Διοικούσας στη Θεσσαλονίκη, παρότι επισήμως τηρούνται ίσες αποστάσεις από όλα τα πρόσωπα που μετέχουν των εσωκομματικών διεργασιών εν όψει και του συνεδρίου της ΝΔ.
Η διακριτική στήριξη πάντως στον κ. Παπαμιμίκο γίνεται φανερή στο πρόσφατο άρθρο του κ. Σαμαντζίδη στον «Ελεύθερο Τύπο» με τίτλο «Η ΝΔ σε συμμαχία με τη νέα γενιά». Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα: «Με αξιοκρατία, συνέπεια, μετριοπάθεια και ευθύνη θα αντικρίσουμε στα μάτια το μέλλον και τη νέα γενιά, την οποία χρειαζόμαστε πρωταγωνίστρια σ` αυτή την προσπάθεια. Έχουμε νέους ανθρώπους, έτοιμους να συνεισφέρουν με τις ιδέες και την τόλμη τους, και οι οποίοι αναζητούν την ευκαιρία της πρωτοβουλίας. Έχουμε νέους που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στα κοιν ά. Έχουμε την ΟΝΝΕΔ, που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια επιτυχημένες εξετάσεις ως πρέσβειρα δύναμη της παράταξης στους νέους. Τώρα ήρθε η ώρα της επιβράβευσης και της ενίσχυσης της δυναμικής της νεολαίας μας».
Την αμέσως επόμενη μέρα, στο κυριακάτικο φύλλο του «Ελεύθερου Τύπου» φιλοξενήθηκε συνέντευξη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος επισημαίνει πως στόχος είναι ένα κόμμα «που θα λειτουργεί υποβοηθητικά στην παραγωγή κυβερνητικής πολιτικής», χαρακτηριστικό του ιδίου μήκους κύματος αντιλήψεων με τον πρόεδρο της Διοικούσας (περί Κύκλων Πολιτικής Δράσης).
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου