Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Βενιζέλος: Άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και μείωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης


Βελτιώσεις στο πολυνομοσχέδιο που θα καταθέσει την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στη συνάντησή τους με τον υπουργό Οικονομικών, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της διακομματικής σύσκεψης με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Ευάγγελος Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκπροσώπους του κόμματός του και έθεσε τα εξής θέματα:

- Να ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο και διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% «για να προλάβουμε την τουριστική περίοδο». .

- Να «κλείσει» μέχρι τον Ιούνιο το θέμα της μείωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Να ενταχθούν αν θέλουν στην ρύθμιση των 48 δόσεων και όσοι έχουν οφειλές το 2013, αλλά και όσοι ήσαν συνεπείς στις προηγούμενες ρυθμίσεις, γιατί έτσι που διαμορφώνεται «τιμωρούνται».

- Να δοθεί σε όλους τους ανασφάλιστους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Από πλευράς της ΝΔ, υπεβλήθη πρόταση για να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση του «ενιαίου φόρου» -παρών ΕΤΗΔΕ - για ακίνητα σε περιοχές με χαμηλότερες τιμές ζώνης και όχι «οριζόντια» για όλους κατά 15%.

Η ΔΗΜΑΡ πρότεινε επιπλέον να υπάρξει φέτος ολική απαλλαγή για τους μακροχρόνια άνεργους και για όσα νοικοκυριά είναι και οι δύο σύζυγοι άνεργοι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η στάση του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καθορισθεί σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Πάντως, κύκλοι που πρόσκεινται στο Μαξίμου έκαναν λόγο για «επικοινωνιακές» προτάσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού τα θέματα που ετέθησαν έχει συμφωνηθεί να εξετασθούν τον Ιούνιο

karfi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου