Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στουρνάρας από Θεσσαλονίκη: Επισπεύδεται η επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία


«Η κυβέρνηση προσπαθεί
να επισπεύσει την επιστροφή στην αναπτυξιακή πορεία, δουλεύοντας σε δύο βασικά πεδία, την ομαλή λειτουργία του επιβαρυμένου ιδιωτικού τομέα και την ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.
Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η χώρα μας αντιμετώπιζε όχι μόνο με καχυποψία, αλλά πολλές φορές με εχθρότητα την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργικότητα. «Πληρώσαμε, όμως, πολύ ακριβά αυτές
τις αντιλήψεις και πολιτικές επιλογές», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε πως θα επιταχύνει ραγδαία την πλήρη αποκατάσταση, της ήδη διαρκώς βελτιούμενης εμπιστοσύνης, στον τραπεζικό μας κλάδο.
Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς, όπως σημείωσε, η χώρα παρά τις πληγές της, αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο ισχυρή και πολύ πιο αξιόπιστη από ό,τι ήταν πριν ακριβώς ένα χρόνο και έχει διανύσει περισσότερο από τα 2/3 της απόστασης όσον αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και περισσότερο από τα 3/4 της απόστασης όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα.
Για την κυβέρνηση συνεργασίας, επεσήμανε ότι η σταθερότητα δεν σημαίνει στασιμότητα, εξηγώντας πως «οι πρώτες θετικές ενδείξεις ανάσχεσης της ύφεσης και της ανεργίας δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε».
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου