Αναφερόμενος στη συζήτηση για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι εφαρμόζονται οι αποφάσεις του πρόσφατου πολιτικού συμβουλίου: «τραβάμε διαχωριστική γραμμή από τις πρακτικές του παρελθόντος, εγκαταλείπουμε την Ιπποκράτους» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος κηρύσσοντας την πορεία στο εξής με διαφάνεια και ειλικρίνεια και καλώντας όλα τα άλλα κόμματα να προχωρήσουν σε έλεγχο των οικονομικών τους και μετά να πιάνουν στο στόμα τους το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε.
Προανήγγειλε δε νομοθετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα που θα στηρίζεται στις δαπάνες και όχι στα έσοδα των κομμάτων αφήνοντας εμμέσως αιχμές για σπατάλες στο παρελθόν.
Στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε νόθο το μέτωπο μνημόνιο-αντιμνημόνιο υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές αλλά δεν υπάρχει σχέδιο Β’, εκτιμώντας ότι η Ευρωζώνη φοβάται την κρίση χρέους σε μεγάλες χώρες υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει διπλή πρόκληση να αντιμετωπίσει πρώτον βγαίνοντας από την κρίση και δεύτερον θωρακιζόμενη προς τα έξω.
Υποστηρίζοντας το έργο του στο παρελθόν αναφέρθηκε στην δύναμη πυρός που έχει η χώρα σήμερα για έξοδο από την κρίση υπονοώντας την στήριξη της κυβέρνησης που δεν υπήρχε επί ΠΑΣΟΚ και δη στην κρίσιμη διαπραγμάτευση Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2010 που διαχειρίστηκε ο ίδιος.
Σαράντα οχτώ ώρες πριν από την κρίσιμη σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε το μήνυμα ότι «χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν σχηματίζεται πλειοψηφία».
Επιτέθηκε στη ΝΔ σημειώνοντας ότι συχνά νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική και της ανήκει αλλά και στη ΔΗΜΑΡ  που όπως είπε, θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αλλά αποφεύγει να σηκώνει τα βάρη σε δύσκολες στιγμές. «Συνεργαζόμαστε αλλά δεν ταυτιζόμαστε με τη ΝΔ» επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να επαίρεται ότι τώρα πάνε όλα καλά και πριν όχι αυτός που προκάλεσε εκλογές και τώρα εφαρμόζει την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης…
«Δεν μπορούν να ληφθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας μεγάλο πρόβλημα τις καθυστερήσεις και την οικειοποίηση από την πλευρά της ΝΔ των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ αξιώνοντας σεβασμό στους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και ζητώντας επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επενδύει στην αποτυχία σημειώνοντας ότι η αποτυχία της σημερινής κυβέρνησης θα ήταν εθνική και θα είχε τραγικές επιπτώσεις και για το ΠΑΣΟΚ. Χαρακτήρισε ερμαφρόδιτο σχήμα αυτό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζοντας ότι συγκαλύπτεται από το τεχνητό δίπολο μνημόνιο-0αντιμνημόνιο. Το ίδιος υποστήριξε ότι συγκαλύπτει την άνοδο της Χρυσής Αυγής σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων ηγετών όταν συναντούν ξένους, είναι η άνοδος της Χρυσής Αυγής στη χώρα.
«Ήταν αναπόφευκτο να πάμε στην ναζιστική θηριωδία επειδή υπήρξε η κρίση και το κραχ του 289», αναρωτήθηκε. Κατηγόρησε λοιπόν την κυβέρνηση για πολύμηνη καθυστέρηση στη συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και τη ΝΔ για τους ισχυρισμούς ότι αρκεί η υφιστάμενη νομοθεσία. Ζήτησε ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος του φασισμού και κάλεσε όλους τους θεσμούς να αναλάβουν την ευθύνη τους μεταξύ αυτόν τη δικαιοσύνη, την εκκλησία, τις ανεξάρτητες αρχές, την κοινωνία των πολιτών, τους διανοούμενους και τα ΜΜΕ.
Διεμήνυσε δε με νόημα ότι δεν θα δεχθεί την παλινόρθωση του κράτους της δεξιάς και αντιτάχθηκε στην ασέβεια και τον παρασιτισμό ως προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ.
Σημειώνεται ότι από τη συνεδρίαση της ΚΠΕ που συνεχίζεται απουσιάζει ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ιστορικά στελέχη της παράταξης όπως ο Γ. Παναγιωτακόλπουλος που χθες επιτέθηκε με σφοδρό στόχο στην ηγεσία.
matrix24