Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μεγάλες καθυστερήσεις στους ψεκασμούς Μαζικές επιδρομές κουνουπιών σε όλη την Ελλάδα



  Εδώ και δύο μήνες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει οι ψεκασμοί για τα κουνούπια προκειμένου να προλάβουν τις «μαζικές επιδρομές». Ωστόσο οι ψεκασμοί μόλις ξεκίνησαν, σε αντίθεση με τις επιθέσεις των κουνουπιών.
Η Περιφέρεια Αττικής και οι δήμοι, μόλις ξεκίνησαν τους ψεκασμούς και κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τα κουνούπια. Βασική αιτία των καθυστερήσεων είναι για μία ακόμη φορά η έλλειψη κονδυλίων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από δικούς της πόρους με 700.000 το πρόγραμμα των ψεκασμών σε μεγάλες εκτάσεις, δάση και ρέματα.
Ωστόσο οι περισσότεροι δήμοι, που είναι υπεύθυνοι για τους ψεκασμούς στα φρεάτια, τα μικρότερα ρέματα και τα πάρκα, δεν έχουν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα.
Στο δήμο Αθηναίων οι ψεκασμοί έχουν ήδη ξεκινήσει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Αγγ. Αντωνόπουλο, όμως στις όχθες του Κηφισού, στο Αττικό Άλσος και στο Πεδίο του Άρεως που είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας, το πρόγραμμα δεν έχει φτάσει.
Όσον αφορά στη βόρεια Ελλάδα, ενώ έχουν εγκριθεί από τη περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας 2,6 εκ. ευρώ για ψεκασμούς, ο σχετικός φάκελος βρίσκεται ακόμα προς έγκριση από το Ελεκτικό Συνέδριο.
matrix24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου