Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Στην τελική ευθεία το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ...


Με την εκλογή των 200 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του νέου προέδρου ολοκληρώνεται σήμερα το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 11:30 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα.
Συμφώνα με πληροφορίες θα  κατέλθουν τουλάχιστον τρία διαφορετικά ψηφοδέλτια. Το ένα θα περιλαμβάνει την ενιαία λίστα της πλειοψηφίας, με άλλο θα κατέβει η Αριστερή Πλατφόρμα, ενώ
για ακόμα δυο ή τρία ψηφοδέλτια ανεξαρτήτων συνέδρων γινόταν λόγος αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Το Σάββατο υπερψηφίστηκε από το Συνέδριο η πρόταση σχετικά με την εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από το Συνέδριο και όχι από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή.

Επίσης υπερψηφίστηκε η πρόταση σχετικά με την ενιαία λίστα στη ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Προτροπή υπέρ μιας ενιαίας λίστας, έκανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι “το μήνυμα πρέπει να είναι ότι όλοι μαζί κάνουμε το βήμα, ειδικά τώρα, που όλη η κοινωνία είναι στα κάγκελα”.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εκφράσει την άποψη, ότι με την επιλογή αυτή, θα κυκλοφορούν στο Συνέδριο διάφορα «χαρτάκια» με λίστες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου