Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ-1»



Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Άλλο σενάριο τώρα, για να μην μπει σε ταλαιπωρία η Χρυσή Αυγή, αλλά από την άλλη πλευρά όπως ακριβώς εκφράστηκε κι από τον Αρχηγό της.. 
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Είναι μεγάλο ρίσκο πάντως να παρακούσει τον Αρχηγό της η Χρυσή Αυγή, να ξέρετε, μεγάλο ρίσκο. Από ότι αποδείχθηκε είναι πολύ μεγάλο το ρίσκο.
Κ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ: Ναι εντάξει, αλλά ένας στους 350 δε θα βρεθεί;
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μετά μπορεί να γίνει κάτι άλλο…

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Ανδρουλάκη τι γίνεται, πάμε για εκλογές; Θα πραγματοποιήσει την απειλή η Χρυσή Αυγή;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μετά το τραγικό έγκλημα στην Αμφιάλη, το πολιτικό σύστημα έχει μόνο μία υποχρέωση. Nα μην υπάρξει δεύτερος Παύλος Φύσσας. Και γι΄ αυτό πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από τα χέρια μας, σε όλα τα επίπεδα.
                        Βέβαια αυτό προϋποθέτει συνεργασία και συλλογικότητα. Εμείς κάναμε εξαρχής μία πρόταση. Όλοι οι Γραμματείς των κομμάτων ή οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προωθήσουμε μία ατζέντα στην ελληνική κοινωνία απέναντι σε αυτό το φαινόμενο του νεοναζισμού, που κάποιοι δεν υπολόγισαν όσο έπρεπε όλο το προηγούμενο διάστημα με αποτέλεσμα να γιγαντωθεί και τώρα, με καθυστέρηση, να ξεκινάμε να το αντιμετωπίζουμε, αφού πρώτα χύθηκε αίμα ενός αθώου ανθρώπου.
                        Όμως είναι απαραίτητες κάποιες προϋποθέσεις. Δεν βοηθάνε σε αυτό ούτε οι ακραίες τοποθετήσεις του κ. Λαζαρίδη περί της ταύτισης των δύο άκρων, που θεωρεί ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Ούτε βέβαια οι τοποθετήσεις όπως η χθεσινή του κ. Παπαδημούλη που βάζει το θέμα εκλογών δημοψηφίσματος, ενώ έχουμε μια πολιτική δολοφονία από ένα νεοναζιστικό κόμμα.
                        Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει συνεννόηση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι πρέπει να πάρουμε κάποιες πρωτοβουλίες. Σε πολιτικό επίπεδο υπάρχουν ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχες, Συνδικάτα, πολιτικά κόμματα, όλοι μαζί, να κινητοποιήσουμε, να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την ελληνική κοινή γνώμη από τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας, πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε απέναντι σε αυτό το φαινόμενο.
                        Δεύτερον σε νομοθετικό επίπεδο. Από το 2011 μιλάμε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εμείς σήμερα έχουμε ραντεβού με τον Υπουργό τον κ. Αθανασίου, για να θέσουμε ξανά μία αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ το θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Διότι εάν αυτό είχε γίνει από το 2011, τότε που ο κ. Καστανίδης και στη συνέχεια ο κ. Παπαϊωάννου το είχαν καταθέσει στη Βουλή και στη συνέχεια το πήραν πίσω, διότι αντέδρασαν όλα τα κόμματα, τα πράγματα δεν θα είχαν εξελιχθεί έτσι.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Και ο κ. Ρουπακιώτης έκανε τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά έμεινε εκεί.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Και η ΔΗΜΑΡ υπό τον κ. Ρουπακιώτη όταν ήταν στην κυβέρνηση, επανέφερε το αντιρατσισιτκό, για το οποίο εμείς είχαμε κάποιες διαφωνίες. Αλλά πρέπει τώρα να βρούμε επιτέλους ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γιατί δεν μπορεί εγκλήματα ρατσιστικά να τα αφήνουμε να πηγαίνουν με τον κοινό ποινικό κώδικα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σύμφωνοι, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο όμως αν μου επιτρέπετε για να βοηθήσω την κουβέντα, υπάρχει και κάτι άλλο όμως.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Γιατί θα τους αποτρέψει; Δεν είναι και απόλυτο.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Βεβαίως, οι επιθέσεις στους πάγκους των μεταναστών δεν μπορούν να δικάζονται ως πλημμέλημα. Είναι ρατσιστικό το έγκλημα, όταν πηγαίνει ο κ. Κασιδιάρης με την παρέα του και με 300 τραμπούκους. Διότι έτσι ξεκινήσαμε να λέμε τι θα γίνει αν έχουμε αντιρατσιστικό; Μιθδριδατίζουμε την ελληνική κοινή γνώμη, όταν βλέπουν τα παιδιά αυτά τα φαινόμενα.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Ναι κακούργημα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς κ. Ανδρουλάκη, υπάρχει και κάτι άλλο όμως. Η Χρυσή Αυγή παρουσιάστηκε σαν η οργάνωση που θα διαχειριζόταν το θυμό των Ελλήνων, έτσι; Οι οποίοι μπορεί να μην είχαν σαφή ιδεολογική κατεύθυνση να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ ή τη Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ κι όπου πήγε και τους είπε ότι «εγώ είμαι εκείνη, εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι θα πάμε στο μπιπ να τους πετάξουμε όλους έξω, να αποκαταστήσουμε τη νομιμότητα, να διώξουμε το μνημόνιο, να επαναφέρουμε τη νομιμότητα», δηλαδή θέλω να πω ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Γι΄ αυτό είχε πιάσει όλους τους χώρους, η Χρυσή Αυγή..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κύριε Παπαδάκη, πολλά κόμματα θέλουν να διαχειριστούν το θυμό του Έλληνα πολίτη, πολλά κόμματα θέλουν να τον διαχειριστούν.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Τη γειτονιά, το πρόβλημα, τους έπιασε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν μου επιτρέπετε το ερώτημα, βρήκαν πρόσφορο έδαφος για να διαχειριστούν το θυμό, γιατί εγώ δεν μπορώ να πω ότι και οι 450 χιλιάδες είναι φασίστες, κάποιοι από αυτούς ναι είναι ιδεολόγοι εθνικοσοσιαλιστές.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κανείς δεν το λέει αυτό.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αλλά κάποιοι άλλοι, οι οποίοι δεν είχαν αν θέλετε την ωριμότητα ή την ιδεολογία, να συμπεριφερθούν και να σκεφτούν διαφορετικά, κάποιοι τους είπαν και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας όπου ήταν οξυμένα τα προβλήματα, ότι μη δε νοιάζει θα καθαρίσουμε εμείς.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Έτσι έγινε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό δεν το αντιληφθήκατε κι έχτετε ευθύνες και αυτοί που το δημιούργησαν και αυτοί που δεν το αντιλήφθηκαν.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ακούστε, εγώ συμφωνώ ότι η κρίση, η βαθειά ύφεση, η ανεργία, άνοιξε δρόμο, δεν είναι όμως φυσικό φαινόμενο..
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε δίκιο σε αυτό.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ούτε η Ισπανία ούτε η Πορτογαλία έχουν νεοναζιστικά κόμματα με ποσοστά 10% που κάνουν δολοφονίες. Από την άλλη, η Νορβηγία που δεν έχει οικονομική κρίση είχε τον Μπρέιβικ που σκότωσε 68 ανθρώπους. Ας αφήσουμε πλέον την πλάκα, ας σταματήσουμε να νομιμοποιούμε τα γεγονότα ως φυσικά φαινόμενα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν είχαμε την ατιμωρησία που έχουμε στην Ελλάδα όμως, δεν είχαμε τα κλεμμένα τα οποία δεν έχουν επιστραφεί, δεν είχαμε την αδικία στη φορολόγηση.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κακώς, ακούστε κ. Παπαδάκη, συμφωνώ ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, μην δημιουργούμε φυσικά φαινόμενα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δεν είχαμε τους ίδιους και τους ίδιους να δέχονται τα βάρη στις πλάτες τους. Γιατί αυτούς πρέπει να πείσουμε όλοι και σημαντικό μέρος της ευθύνης δεν έχετε μόνο εσείς, έχουμε κι εμείς, έχουμε κι εμείς γιατί εμείς είμαστε οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα το lifestyle βοήθησε να διαμορφωθεί στην κοινή γνώμη. Δε θυμάστε πόσες εφημερίδες μέσω του lifestyle πρόσφεραν συνεχώς  στον Ελληνικό λαό το νεοναζισμό;
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αφήστε το lifestyle βεβαίως είναι και το lifestyle, αλλά κι εμείς που άλλα λέγαμε, όχι όλοι, βλέπετε, εγώ χρησιμοποιώ πληθυντικό και θα μπορούσα να πω εμείς δεν το κάναμε και τα λοιπά, άλλα λέγανε την Παρασκευή κι άλλα λέγανε το Σαββάτο, άλλα λέγανε την Τρίτη κι άλλα λέγανε το Σάββατο. Ξέρουμε από παπαγαλάκια που εξακολουθούν και είναι, που παρά το γεγονός ότι μεγαλώσανε παπαγαλάκια παραμείνανε.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Θεωρούμε λοιπόν ότι στο πλαίσιο της πολιτικής διαχείρισης πρέπει τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να κινηθούν ενιαία. Να ενοχοποιήσουν στο συλλογικό υποσυνείδητο του Ελληνικού λαού το φαινόμενο του νεοναζισμού. Εκτός αυτού, πρέπει να πάρουμε και κάποιες πρωτοβουλίες.
                        Εμείς σήμερα έχουμε τρία θέματα, το ένα είναι το αντιρατσιστικό, το οποίο πρέπει να προωθηθεί άμεσα στην Ελληνική Βουλή. Το δεύτερο είναι ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση όλων των διαδικασιών που αφορούν τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής άμεσα από το Υπουργείο. Το τρίτο είναι ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτείται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και άρα μέσω του Έλληνα φορολογούμενου ένα κόμμα που δολοφονεί τα παιδιά του.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δε διαφωνεί κανείς.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σε αυτά τα τρία θέματα θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρχουν πρωτοβουλίες και να ολοκληρωθούν.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Πρέπει να γίνουν όλα αυτά, αλλά πρέπει να γίνουν και τα άλλα, σήμερα θα συζητηθεί ενδεχομένως, που μακάρι να μη συζητηθεί και να είμαι εγώ ψεύτης και το ενδεχόμενο της άρσης του περιορισμού των απολύσεων.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το συμψηφίζουμε αυτό;
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, αλλά είναι το άλλο, σας είπα είναι το ένα, δεν τα συμψηφίζω.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όχι, δεν το δέχομαι αυτό, είναι ένα άλλο θέμα. Ας τελειώνουμε με τους συμψηφισμούς.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας βάλω εγώ ένα δισεκατομμύριο άλλα θέματα;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Κύριε Παπαδάκη, είναι ένα άλλο θέμα και να τα συζητήσουμε όλα.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Είναι ένα άλλο θέμα που μπαίνει στη ζωή των ανθρώπων όμως.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Να τα συζητήσουμε, δεν είναι το ένα και το άλλο, είναι ένα άλλο θέμα, έτσι; Για να συμφωνήσουμε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, είναι ένα τεράστιο θέμα.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Τεράστιο, είναι ένα άλλο θέμα όμως.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Γι΄ αυτό όμως δεν είδα την ίδια αποφασιστικότητα στην αντιμετώπισή του.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όχι, να το συζητήσουμε.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Κύριε Παπαδάκη, έκανε κάποιες προτάσεις που εγώ θέλω να εκμεταλλευτώ το γεγονός ότι υπάρχει κι εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
                        Είπε πριν ελάχιστα 24ωρα ο Αλέξης Τσίπρας ότι «εδώ έχουμε τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης», σωστά; Είδαμε στην αρχή της εκπομπής -παίρνω σαν δεδομένο ότι μας παρακολουθούν όσοι μας παρακολουθούσαν πριν από το διάλειμμα- είδαμε τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής να λέει ότι «για την αποσταθεροποίηση που θα έρθει»..
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δε θα ευθυνόμαστε εμείς.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: «Δε θα ευθύνομαι». Λοιπόν τώρα εγώ τι θέλω να ρωτήσω τον κ. Κακλαμάνη; Για μας πει υπευθύνως, γιατί όλα τα άλλα είναι πολιτική ερμηνεία μέχρι να φτάσουμε στο επόμενο διαφημιστικό διάλειμμα. Αν λέμε ότι δεν υπάρχει δίπολο αριστερά-δεξιά, υπάρχει ναζισμός-δημοκρατία και θα πρέπει να προβούμε έστω και την ύστατη τούτην ώρα σε κάποιες πρωτοβουλίες, εγώ δεν αντιλαμβάνομαι γιατί για παράδειγμα δεν μπορούμε, είπε ο κ. Ανδρουλάκης ότι είχε πάρει την πρωτοβουλία να συναντηθούν οι Γραμματείς των κομμάτων, σωστά λέω; Δεν αποδίδω..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σωστά, ο δικός σας Γραμματέας βέβαια δε δέχθηκε.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Όχι δε δέχθηκε, πρόλαβαν οι εξελίξεις, δε σας είπε όχι κ. Ανδρουλάκη.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Δεν είναι ότι δεν πρόλαβε. Μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει.  Σας παρακαλώ κα Δούρου.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Ακούστε τώρα..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όχι, θα τα λέμε ξεκάθαρα τα πράγματα.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Μα τα λέμε, εγώ δεν έχω κανένα λόγο και δεν κάνω την αντικομματική πατριώτισσα.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μου είπε ότι είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο αυτό, για να λέμε τα πράγματα ως έχουν.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Προσέξτε, όταν γίνεται αυτή η πρωτοβουλία, λέμε δεν έχει νόημα. Όταν μετά παίρνουμε την πρωτοβουλία και λέμε αν θέλουμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε το ναζισμό, που σε τελευταία ανάλυση είναι συνταγματική επιταγή, χωρίς να συγκαλύπτουμε κ. Παπαδάκη όπως είπατε ότι υπάρχουν γενεσιουργά αίτια για να φτάσουν οι Έλληνες, οι Έλληνες επαναλαμβάνω..
Ε. ΒΑΛΙΑΝΟΥ: Να τους ψηφίσουν.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Οι Έλληνες επαναλαμβάνω να αντικαταστήσουν την ελληνική σημαία με τη ναζιστική σβάστικα, έρχεται ο Σαμαράς, ο κ. Πρωθυπουργός και μας λέει ότι «δεν έχουμε χροίαν αυτής της συνάντησης».
                        Λέω λοιπόν δεν μπορεί την ίδια στιγμή να παίζεις με τη θεωρία των δύο άκρων, δεν μπορείς κ. Ανδρουλάκη να λες για το συνταγματικό τόξο και η θεωρία του συνταγματικού τόξου δυστυχώς έχει την ίδια ψυχοπαθολογία με τη θεωρία των δύο άκρων. Διότι ποιος είναι εντός του συνταγματικού τόξου;
                        Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν κάνει το Ελληνικό Σύνταγμα κουρέλι; Ποια κριτήρια βάζουνε;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εάν θεωρείτε κα Δούρου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα του συνταγματικού τόξου,  συγνώμη, αλλά οι απόψεις σας είναι το ίδιο επικίνδυνες  με αυτές του κ. Λαζαρίδη. Εάν πιστεύετε κάτι τέτοιο, είστε ο αντιλαζαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Μισό λεπτό κ. Ανδρουλάκη, ρωτάω ειλικρινά..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εάν το πιστεύετε αυτό που λέτε, είστε ο αντιλαζαρίδης του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματικά.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Παρακαλώ..
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Κύριε Παπαδάκη κάνω ότι δεν ακούω, δεν ακούω τι λέει, κάνω ότι δεν ακούω τους χαρακτηρισμούς, γιατί μπορώ κι εγώ να βρω..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μα πως; Εάν μου λέτε ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ στο συνταγματικό τόξο, παίζετε το παιχνίδι του κ. Λαζαρίδη που λέει ότι το ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι στο αντισυνταγματικό τόξο.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Ναι αφήστε, αν μοιάζω στον κ. Λαζαρίδη κι αν θα βγάλω μουστάκι. Λέω το εξής τώρα, είναι φαιδρό, είναι αντιεπιστημονικό η θεωρία του συνταγματικού τόξου, με την έννοια ότι ποια είναι τα κριτήρια κ. Ανδρουλάκη, να ομνύουμε ενάντια στο ναζισμό; Λοιπόν;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Αυτοί που υπερασπίζονται τους δημοκρατικούς θεσμούς κα Δούρου, τους υπερασπιζόμαστε;
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Τους έχει υπερασπιστεί ο κ. Βενιζέλος; Τους έχει υπερασπιστεί ο κ. Σαμαράς;
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος δεν τους υπερασπίζονται; Εκτός εάν πάτε στη θεωρία της χούντας λοιπόν.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν γίνει θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, αυτή η εικόνα θα υπάρχει.
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Όχι, όχι δεν πάω στη θεωρία της χούντας διότι..
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Σε ποια θεωρία;
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Διότι θα πεταχτεί τώρα και θα έχει δίκιο ο κ. Κακλαμάνης και θα πει..
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να πάω στον κ. Κακλαμάνη παρακαλώ, σας άφησα και κάνατε το διάλογο αυτό..
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ: Και θα πει το «δεν ξεχνάει κανείς τη χούντα του ΠΑΣΟΚ», την έλεγαν και οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή είναι εύκολη κουβέντα και χυδαία, δε θα συμψηφίσω εγώ τη χούντα του ενός με τη χούντα του άλλου, σας λέω όμως ότι αυτές οι θεωρίες των δύο άκρων και του συνταγματικού τόξου είναι για τα τηλεπαράθυρα.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Πάντως με αυτή θεωρία, από όπου και να προέρχεται, εμείς διαφωνούμε κάθετα.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα, θέλω να πάω στον κ. Κακλαμάνη, κ. Ανδρουλάκη δεν είναι σωστό αυτό που κάνετε για τον κ. Κακλαμάνη.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής, ανήκουν στο συνταγματικό τόξο.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα, θα πάμε σε διαφημίσεις και θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε τον κ. Ανδρουλάκη γιατί έχει μία υποχρέωση.
Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Εγώ σας ευχαριστώ πολύ και επαναλαμβάνω. Πρέπει να δράσουμε συλλογικά. Το θέμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι ένα ζήτημα για να βλέπουν οι πολίτες ότι τα κόμματα τσακώνονται πάλι. Δεν είναι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, μπορούμε να βρούμε μια κοινή στάση απέναντι σε αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Έχουμε μια πολιτική δολοφονία και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μάλιστα… 



ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Ρ. ΔΟΥΡΟΥ                            Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ              Βουλευτής Ν.Δ.
κ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ                      Φοροτεχνικός
Κ. ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ                Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
Ε. ΒΑΛΙΑΝΟΥ                       Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου