Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Παρελθόν από την ΕΥΠ ο υπεύθυνος της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή

Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του, αιφνιδίως, ο επικεφαλής της Γ' Διεύθυνσης (Αντικατασκοπίας) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Πρόκειται για τη διεύθυνση που έχει την αρμοδιότητα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων και φυσικά διαχειρίζεται το περίφημο
«βαλιτσάκι» με τον «κοριό».

Οι λόγοι για την αντικατάστασή του δεν έχουν γίνει γνωστοί, έχει όμως ενδιαφέρον ότι η υπηρεσιακή αυτή αλλαγή -με πολιτική εντολή προφανώς- γίνεται μεσούσης της προσπάθειας του κράτους να αντιμετωπίσει την εγκληματική δράση στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής και με δεδομένο ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε ακόμη και βουλευτές του κόμματος της ΧΑ.

Ο εν λόγω προϊστάμενος της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας είχε και τη γενική ευθύνη των ερευνών για τη δράση της Χρυσής Αυγής τους τελευταίους μήνες.

Η Διεύθυνση Αντικατασκοπίας κατηύθυνε τις παρακολουθήσεις μελών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες για τυχόν έκνομες ενέργειες.

Στοιχεία από αυτές τις έρευνες είχαν τεθεί υπόψη του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Η ίδια υπηρεσία της ΕΥΠ ασχολείται με θέματα δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, τρομοκρατίας και άλλες.

Ο «καρατομηθείς» αξιωματούχος είχε τοποθετηθεί σε αυτήν τη θέση προ ενός περίπου έτους, ύστερα από σειρά διεργασιών στο εσωτερικό της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω αξιωματούχος, ο οποίος προερχόταν από την ΕΛ.ΑΣ., είχε στενές σχέσεις και εντασσόταν στον κύκλο επιρροής του αντιστρατήγου Ιωάννη Δικόπουλου, ο οποίος αποστρατεύθηκε αιφνιδιαστικά πριν από λίγα 24ωρα


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου