Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: θα ξαναπολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη


PASOK / ΠΑΣΟΚΗ προετοιμασία για την ελληνική Προεδρία του 2014 βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με την ελληνίδα Επίτροπο, Μαρία Δαμανάκη.«Η προετοιμασία μας για την Προεδρία βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο. Η Ελληνική Προεδρία κατά το Α’ Εξάμηνο του 2014 συμπίπτει, όμως, με τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Ευρωπαϊκού
Κοινοβουλίου και της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Άρα, έχει πραγματικά πολύ μεγάλη σημασία να μετέχει η Ελλάδα με θέσεις, με απόψεις, σε αυτή την επεξεργασία του ευρωπαϊκού μέλλοντος» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «μόνο μέσα από περισσότερη Ευρώπη, από μια Ευρώπη που στηρίζεται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών. Η θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών έχει θιγεί έντονα τα τελευταία χρόνια».

Στην κατεύθυνση αυτή, «θα ξαναπολιτικοποιήσουμε τη συζήτηση για την Ευρώπη, η οποία τώρα διεξάγεται με πολύ στενούς, τεχνικούς, οικονομικούς όρους. Δεν υποτιμούμε την αγορά, δεν υποτιμούμε τα οικονομικά δεδομένα, αλλά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα δημοκρατικών θεσμών, όταν έχουμε να κάνουμε με κράτη, κοινωνίες, λαούς, πολίτες, αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ένας καθαρός πολιτικός προσανατολισμός» υπογράμμισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στο «μεγάλο δημοσιονομικό επίτευγμα που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού και τώρα τη μεγάλη μας ανάγκη, την μεγάλη μας προτεραιότητα για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας».
«Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική Προεδρία, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά. Είμαστε ήδη σε συνεργασία, και για τα θέματα της αρμοδιότητάς μου, που αφορούν τη θάλασσα, τη ναυτιλία, την αλιεία, αλλά και για τις υπόλοιπες προτεραιότητες» εκτίμησε η ελληνίδα Επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη, τονίζοντας παράλληλα ότι «είναι πολλές και σημαντικές οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Η Ελλάδα έχει κάνει μια πολύ μεγάλη πρόοδο που αναγνωρίζεται πια απ’ όλους στην Ευρώπη, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας και είναι σημαντικό να γνωρίζω κι εγώ τις απόψεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και να συντονίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προσπάθειές μας, ώστε η Ελλάδα να ξαναβρεί τον δρόμο της ανάπτυξης, με βάση ένα σοβαρό παραγωγικό σχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου