Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Β.ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ Η «λαϊκή Δεξιά» σηκώνει το χέρι...


Η «λαϊκή Δεξιά» σηκώνει το χέρι...  Δύο κατεξοχήν εκπρόσωποι της συγκεκριμένης τάσης στη ΝΔ, οι Β. Πολύδωρας και Ν. Κακλαμάνης, πυκνώνουν το τελευταίο διάστημα τις δημόσιες παρεμβάσεις τους και εξαπολύουν βολές κυρίως κατά του οικονομικού επιτελείου, χωρίς όμως οι ενστάσεις τους αυτές να έχουν μετουσιωθεί σε αρνητική ψήφο σε κρίσιμα νομοσχέδια, κάτι άλλωστε που αποτελεί και την
«κόκκινη γραμμή» για τον πρωθυπουργό.

Χθες, τη σκυτάλη από τον Ν. Κακλαμάνη πήρε ο Β. Πολύδωρας, ο οποίος, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου στη Βουλή, απέρριψε τα περί δημοσιονομικού πλεονάσματος. «Δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν από το υπουργείο Οικονομικών και να μας λένε ότι έχουμε πλεόνασμα. Εγώ έχω πλεόνασμα απελπισίας», είπε χαρακτηριστικά.
Λίγα 24ωρα νωρίτερα, ο Ν. Κακλαμάνης είχε εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Γ. Στουρνάρα, ενώ παράλληλα είχε πει ότι το success story (φράση που εισήγαγε στο πολιτικό λεξιλόγιο ο ίδιος ο πρωθυπουργός) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν.
Η «κόκκινη γραμμή»
Η «λαϊκή Δεξιά» σηκώνει το χέρι...
Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν προσεκτικά τις «εκρήξεις» των εκπροσώπων της λαϊκής δεξιάς, αλλά μέχρι στιγμής αποφεύγουν συνειδητά να αντιδράσουν. Εκτιμούν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει θέσει με απολυτή σαφήνεια ως «κόκκινη γραμμή» την καταψήφιση νομοσχεδίου που αφορά υποχρεώσεις-δεσμεύσεις της χώρας και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα λήψης μέτρων τώρα, επειδή κάποιος βουλευτής έκανε δηλώσεις ή εξέφρασε ενστάσεις.
Σε σχετικά ερωτήματα που εκ των πραγμάτων τίθενται σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού παραπέμπουν στη φράση περί «δολιοφθοράς» που είπε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής».
«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιος κυβερνητικός βουλευτής που θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα. Το έχουν δείξει, άλλωστε, ως τώρα. Με μεγάλη ευθύνη και σοβαρότητα. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ''ατύχημα''. Θα ήταν δολιοφθορά! Ποιος θα έκανε τέτοια πράξη δολιοφθοράς σε βάρος της χώρας; Ποιος θα διακινδύνευε να πάνε στράφι οι θυσίες του κόσμου, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο; Ποιος θα έσπρωχνε πίσω την Ελλάδα στην αβεβαιότητα, ίσα ίσα τη στιγμή που αρχίζει η ανάκαμψη;», είχε δηλώσει.
Ο κ. Κακλαμάνης πάντως και τη φράση αυτή τη σχολίασε δηκτικά λίγες ημέρες αργότερα. «Θεωρώ τη φράση που ειπώθηκε (σ.σ. δολιοφθορά) ατυχή. Και δεν αφορά όσους από εμάς ανήκουμε στη λεγόμενη λαϊκή Δεξιά και έχουμε καταγωγή από το Λαϊκό Κόμμα. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα η ελεύθερη σκέψη και η βούληση του κάθε βουλευτή», τόνισε.
Σε κάθε περίπτωση στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούν ότι οι όποιες ενστάσεις-επιφυλάξεις από βουλευτές της ΝΔ θα «μείνουν» σε ρητορικό επίπεδο και πως και αυτές θα καμφθούν μόλις αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης.
Διαχωρίζουν πλήρως τις περιπτώσεις των κ. Κακλαμάνη και Πολύδωρα, ο οποίος παλαιότερα είχε «φλερτάρει» με δηλώσεις του και με τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, από εκείνες των κ. Ταμήλου και Βλάχου που επίσης έχουν εκφράσει διαφωνίες σε πτυχές της οικονομικής πολιτικής και δεν πιστεύουν ότι αυτή την ώρα υπάρχει κάποιου είδους ομαδοποίηση στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Πολλά θα ξεκαθαριστούν πάντως μέχρι την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής και αφού έχουν προηγηθεί συναντήσεις του κ. Σαμαρά με βουλευτές και πιθανότατα η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
ΕΙΠΑΝ
Δεν είμαι κασέτα του αρχηγού
«Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο, και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης (...) Εχω υπάρξει με επτά αρχηγούς. Δεν ήμουν άνθρωπος-κασέτα με κανέναν από αυτούς. Δεν έχω δει κανένα όνειρο να είμαι το γραμμόφωνο κανενός αρχηγού. Εχω ελεύθερη έκφραση και αναλυτική σκέψη».
ΒΥΡΩΝ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ
Κοροϊδεύουμε αλλήλους...
«Είχα κάνει πριν από καιρό μια ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών, πόσες επενδύσεις, είτε από Ελληνες είτε από ξένους, άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ έχουν γίνει στην Ελλάδα το 2012. Ξέρετε την απάντηση; Τέσσερις... Να μιλάμε λοιπόν για ανάπτυξη με αυτήν την επίσημη απάντηση, αντιλαμβάνεστε ότι κοροϊδεύουμε αλλήλους. Νομίζω ότι αυτό (το success story) έχει περάσει πλέον στο παρελθόν»
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου