Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απ. Τζιτζικώστας: «Όσοι αποδεδειγμένα έχουν εμπλακεί σε ύποπτες υποθέσεις, δεν θα είναι κοντά μου»


Νέες διευκρινήσεις έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, για το θέμα που προέκυψε με τους ελέγχους των αδειών λαϊκών αγορών, μετά και τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Τσαμασλή, σύμφωνα με τις οποίες έχει συσταθεί επιτροπή ελέγχου στην περιφέρεια. Ουσιαστικά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσαμασλή, ο ίδιος ερχόταν να ελέγξει… τον εαυτό του , καθώς υπήρξε πρόεδρος του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών, σε μια περίοδο για την οποία ελέγχεται για την έκδοση
παράνομων αδειών.

«Δεν υπάρχει καμία επιτροπή της Περιφέρειας που να ελέγχει τις άδειες. Τον έλεγχο κάνει το υπουργείο. Η Περιφέρεια έχει απλώς την εποπτεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών» ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά, μιλώντας στο δελτίο της Tv100, ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσαμασλής εκτέθηκε. Είχε ελλιπή ενημέρωση. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος περιφέρεια να ελέγξει άδειες».
Σε ότι αφορά τη συνέχιση της συνεργασίας του με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Αν ο κ. Τσαμασλής καταλάβει ποιες είναι οι αρμοδιότητες του και σταματήσει να κάνει δηλώσεις εκτός τόπου και χρόνου, προφανώς θα προχωρήσουμε μπροστά. Ωστόσο, επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία σκιά στην Περιφέρεια».
Ο κ. Τζιτζικώστας εμφανίστηκε και στο κεντρικό δελτίο του Alpha, όπου και ερωτήθηκε γιατί δεν απομακρύνει τον κ. Τσαμασλή από τη θέση του, δεδομένου ότι είναι υπόδικος. Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι εφόσον υπάρξει τελεσίδικη απόφαση, είναι αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να προχωρήσει τη διαδικασία. Πρόσθεσε δε: «Όσοι έχουν εμπλακεί σε ύποπτες υποθέσεις και σκιες και υπάρχει η παραμικρή απόδειξη σε βάρος τους, δεν θα είναι κοντά στον Τζιτζικώστα».

karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου