Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Θ. Τσαυτάρης: Καινοτομία και έρευνα διέξοδος για τη γεωργία

Την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί και να ενσωματωθεί η καινοτομία, η έρευνα και η τεχνολογία στην γεωργική παραγωγή επισήμανε την Πέμπτη από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θανάσης Τσαυτάρης, στο πλαίσιο εκδήλωσης στην 78η ΔΕΘ, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του ο κ. Τσαυτάρης τόνισε πως η έρευνα, η καινοτομία και οι σύγχρονες μέθοδοι της τεχνολογίας αποτελούν διέξοδο για τη χώρα, προκειμένου να βγει, όπως είπε, από την κρίση αλλά και να αυξήσει την πρωτογενή παραγωγή, ενώ πρόσθεσε ότι το ΥΠΑΑΤ θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο την καινοτόμο παραγωγική διαδικασία και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει έκταση στη Θεσσαλονίκη, ώστε να δημιουργηθεί Ζώνη Καινοτομίας.
Ο ίδιος σημείωσε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πήρε το «πράσινο» φως για να ενισχύσει την έρευνα στο γεωργικό τομέα και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη 100 ερευνητών κατόχων διδακτορικών στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό - ΔΗΜΗΤΡΑ (60 προσλήψεις ερευνητών το 2013 και άλλες 40 το 2014).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης βράβευσε 10 αγρότες, εκπροσώπους συνεταιρισμών και επιχειρηματίες του αγροδιατροφικού κλάδου που διακρίθηκαν στον τομέα τους αλλά και στις διεθνείς αγορές, οι οποίοι αξιοποίησαν και εφάρμοσαν καινοτόμες πρακτικές στην πρωτογενή παραγωγή και τον τομέα της μεταποίησης (όπως είναι η συμβολαιακή γεωργία, η οικοτεχνία, η παραγωγή και μεταποίηση αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, οι πρωτότυπες συσκευασίες αγροτικών προϊόντων κ.ά).
Χ.Λ.
egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου