Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η «παπανδρεϊκή» ομιλία του Τσίπρα και το ασπροπράσινο ταμπλό


Τη μάχη των εντυπώσεων επιδιώκουν να κερδίσουν με τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα οι επιτελείς της επικοινωνιακής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν γεμίσουμε τη λεωφόρο Νίκης θα φύγουμε δύο μονάδες μπροστά» έλεγε τις προηγούμενες ημέρες κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Οι επικοινωνιολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγαν την ομιλία στο
συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης ενώ δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να σκεφτούν την πλατεία Αριστοτέλους λόγω του μεγέθους της.

Επελέγη το «λούκι» της λεωφόρου Νίκης το οποίο με κατάλληλο φωτισμό μπορεί να δείξει μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που θα θυμίσει στους παλαιότερους τις συγκεντρώσεις του Αντρέα Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιήθηκαν το άσπρο και το πράσινο στο ένα από τα δύο μεγάλα ταμπλό που θα αποτελέσουν το φόντο της εξέδρας από την οποία θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι εξέδρες των μεγαφώνων και των φωτιστικών είναι ευμεγέθεις. Ανάμεσά τους έχουν δημιουργηθεί δεκάμετρα κενά, τα οποία δεν θα χρειαστεί να γεμίσουν από κόσμο καθώς θα είναι τυφλά σημεία για τις κοντινές κάμερες και σκοτεινά για τις γενικές λήψεις.
Οι διοργανωτές δεν κρύβουν την αγωνία τους για τον αριθμό του κόσμου που θα συγκεντρωθεί το βράδυ στην λεωφόρο Νίκης. Πρόσφατες ομιλίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξαν ότι η δυναμική που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνεται στις δημόσιες συγκεντρώσεις.
thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου