Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Παρέμβαση Βενιζέλου στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης


Παρέμβαση Βενιζέλου στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ΜεταρρύθμισηςΤα μηνύματα που εκπέμπει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης πρέπει να μην επικεντρώνονται μόνο στα θέματα κινητικότητα των Δημόσιων Υπαλλήλων, αλλά να αφορούν πιο έντονα στις διαρθρωτικές αλλαγές, τη λειτουργία του κράτους, με στόχο την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη και στην εξυπηρέτηση του πολίτη, τόνισε σε παρέμβασή του στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και
πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ακόμα την ανάγκη αποσύνδεσης της κινητικότητας από τις απολύσεις, ώστε να αναδειχθεί ο ρόλος του θεσμού αυτού στην βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου. Παράλληλα, ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε να παραμείνουν και να αξιοποιηθούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, άτομα με ιδιαίτερα αυξημένα προσόντα και δυνατότητες συμβολής στο εκπαιδευτικό έργο.

Όσον αφορά στα θέματα που αφορούν στο χώρο της Παιδείας, οι πηγές της Χ. Τρικούπη παρέπεμπαν στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ότι «τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν, να είναι ανοιχτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και τις οικογένειές τους» και πως «όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Επιπλέον ανέφεραν ότι πράγματι υπάρχουν θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, «γιατί για τους εκπαιδευτικούς, για τις οικογένειες αλλά και φυσικά για το ΠΑΣΟΚ, το Ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για παιδιά με αναπηρίες, η σωστή λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι θέματα μη διαπραγματεύσιμα».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε και θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες προς το υπουργείο Παιδείας, «για να λειτουργήσουν όλα όπως πρέπει», για να τονίσουν πως «όμως δεν μπορεί κανείς να αποδεχτεί λογικές που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Δημόσιο σχολείο αλλά και τους μαθητές, ως «μέσα» εξυπηρέτησης κομματικών σχεδιασμών».

Παράλληλα, η Χαρ. Τρικούπη εκφράζει τη βεβαιότητά της ότι «και η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δε θα αποδεχθεί αυτές τις λογικές που σε τελική ανάλυση θίγουν τους ίδιους, αλλά και την λιγότερο προνομιούχα ελληνική οικογένεια και τους μαθητές, που προσδοκούν από την Δημόσια Εκπαίδευση». «Γιατί ποιος άλλος χάνει, όταν κλείνουν τα δημόσια σχολεία;», ερωτούν.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμα σε σχέση με το χώρο της Παιδείας ότι ο Νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή αναβαθμίζει σημαντικά το Δημόσιο Τεχνικό Λύκειο και αντιμετωπίζει θετικά προβλήματα του Γενικού Λυκείου, όπου και αποσυνδέει τις εξετάσεις για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση από το απολυτήριο του Λυκείου. Ακόμα, επισημαίνουν ότι «ήδη αντιμετωπίζεται το θέμα της επανένταξης των καθηγητών των Τεχνικών Λυκείων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, σε άλλες θέσεις του δημοσίου τομέα (ανάλογα με την ειδικότητά τους), αλλά και στα δημόσια ΙΕΚ», ενώ προσθέτουν ότι σχετική ήταν και η παρέμβαση αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ θυμίζει ότι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Παιδείας ουδείς άλλος εκπαιδευτικός θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και δηλώνει έτοιμο «να προχωρήσει σ΄ ένα ανοιχτό και υπεύθυνο διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της - με τα σχολεία ανοιχτά- για όλα τα θέματα που αφορούν την δημόσια εκπαίδευση και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή τους». 

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου