Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Για “φαία προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ


Για συγκεκριμένο σχέδιο, που προτάσσει τις πολιτικές σκοπιμότητες έναντι των πραγματικών αναγκών δασκάλων και μαθητών, κατηγορεί την κυβέρνηση η Κουμουνδούρου.Χθες μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκτενές σημείωμά του για το θέμα έκανε λόγο για «φαιά προπαγάνδα που δεν μπορεί πλέον να πείσει» γιατί η
συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας «γνωρίζει πολύ καλά ότι η μνημονιακή πολιτική είναι αυτή που κλείνει κυριολεκτικά και μεταφορικά τα σχολεία».

Επί της ουσίας τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για συγκεκριμένο σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης με πρόθεση να στοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αυτός που «κλείνει τα σχολεία», καθώς υποκινεί τις απεργίες και ενθαρρύνει τις καταλήψεις.
Για μια ακόμη φορά, λένε, η κυβέρνηση ποντάρει στον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό», αυτή τη φορά όμως θα βρει απέναντί της τους γονείς οι οποίοι την πρώτη μέρα των σχολείων άκουσαν καθηγητές και δασκάλους να μιλούν για ελλείψεις, για το τέλος του ολοήμερους σχολείου, ακόμη και για αδυναμία να υποδείξουν σε κάθε τάξη δασκάλους και καθηγητές.
Αυτά, σημειώνουν με νόημα, δεν κρύβονται όσα κόλπα, όση «προπαγάνδα» και να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνώντες.
Στο ίδιο άτυπο σημείωμα η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει τις πρώτες δημοσκοπήσεις της χρονιάς, «ενθαρρυντικές» και δείγμα ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι «το πρότυπο ανάπτυξης, που προωθεί η μνημονιακή κυβέρνηση, δεν είναι προς το συμφέρον τους», αλλά πρόκειται για μια «λίαρ τζετ ανάπτυξη» για «κολλητούς» και πολυεθνικές.
Ομιλία Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη
Συνέχεια βέβαια στο κλίμα σύγκρουσης με επίκεντρο κυρίως το χώρο της Παιδείας, μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να δώσει σήμερα το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στον Λευκό Πύργο.
Από το βήμα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα σημειώσει σε όλους τους τόνους ότι για το κόμμα του και τον ίδιο προσωπικά οι κινητοποιήσεις στην παιδεία και αλλού δεν είναι ευκαιρία για μια μικροπολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά ένδειξη αυτοσεβασμού μιας κοινωνίας που αντιστέκεται.
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει ως βασικούς αποδέκτες τους ευρωπαίους αξιωματούχους, παρά το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαράζ δηλώσεων, προϊδεάζουν για σκληρή ομιλία με αιχμή το απεργιακό μπαράζ Σεπτεμβρίου.
Στόχος και επιδίωξη του πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στείλει το μήνυμα στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι οι θέσεις του κόμματός του όχι μόνο δεν υπονομεύουν το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοδόμημα, αλλά το αντίθετο κινούνται στην σφαίρα του εφικτού και ρεαλιστικού.
Την ίδια βέβαια ώρα πρέπει να στείλει μήνυμα και στην δοκιμαζόμενη ελληνική κοινωνία αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε περίπτωση που αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου