Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Ενιαία εθνική αμυντική βιομηχανία προτείνει ο Α. Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας με τον βολιβιανό υπουργό των Πολιτισμών Pablo Cezar Groux GanedoΤην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, ανέλυσε στους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση που είχαν το πρωί του Σαββάτου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.


Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων παρουσίασαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα οικονομικά δεδομένα της ΕΛΒΟ, το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και τις δυνατότητες για να είναι κερδοφόρα, τονίζοντας παράλληλα ότι η βιομηχανία που αφορά την εθνική άμυνα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με οικονομικούς όρους.
Ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός χειρίζεται επικοινωνιακά το θέμα με το e-mail  της τρόικας και παρουσίασε την πρότασή του για τη δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, που βρήκε σύμφωνους τους εργαζόμενους.
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου κινήματος με ένα στόχο: την ανατροπή της κυβέρνησης, καθώς οι επιμέρους προσπάθειες των εργαζόμενων από διάφορους κλάδους, έχουν περιορισμένο αποτέλεσμα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλες υπερήφανες ήττες».
Στη συνάντηση παρέστησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Δημήτρης Στρατούλης, Αλέξης Μητρόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς.
Για το νερό
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Πολιτισμών της Βολιβίας Pablo Cezar Groux Ganedo για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού. Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον Βολιβιανό υπουργό ο οποίος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας τη σημασία να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό.
egnatiapost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου