Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μια από τα ίδια ο Σαμαράς στη ΔΕΘ



Μια από τα ίδια ο Σαμαράς στη ΔΕΘ«Τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα απολάμβανε μια ευημερία βασισμένη σε πήλινα πόδια», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κηρύσσοντας την έναρξη της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
«Ρωτάνε κάποιοι θα πάρουν τέλος οι ταλαιπωρίες του ελληνικού λαού μετά από 6 χρόνια ύφεσης; Απαντώ: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η τάση της οικονομίας μας γυρίζει προς τα πάνω» και
επικαλέστηκε τον δείκτη μεταποίησης για να επιχειρηματολογήσει ότι σταματάει η ύφεση.

«Ορισμένοι δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι η χώρα αφήνει πίσω το χθες γιατί είναι κολλημένοι στο χθες», τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αναλογιστείτε πού ήμασταν πέρσι τέτοια εποχή και πού είμαστε τώρα. Η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα. Το θέμα είναι να τηρήσουν και οι εταίροι τα συμφωνηθέντα».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα είναι νησίδα σταθερότητας σε μια εποχή που κινδυνεύει να αναφλεγεί».

«Αν είχαμε βγει από το ευρώ η Ελλάδα θα ήταν κράτος παρίας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε: «Αποτρεψαμε την έξοδο από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα σήμερα είναι υπολογίσιμη και ισχυρή».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του για ενιαίο συντελεστή φόρου 15% και για ΦΠΑ χαμηλότερο από το σημερινό για τα περισσότερα είδη


politikoi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου