Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Η ΝΔ άλλαξε πολιτική ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ευθύνες

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Στο Καρφί” και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αλλάξει πολιτική ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται ευθύνες. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν η “συγκατοίκηση” με τη ΝΔ θα αποδειχθεί μοιραία για το ΠΑΣΟΚ ο κ. Κωνσταντινόπουλος απαντά, ότι μπορεί να είναι μοιραία, εφόσον δεν υπερασπίζονται την προσπάθεια που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και την “χαρίζει” στη ΝΔ. Τέλος ο εκπρόσωπος τύπου του
ΠΑΣΟΚ δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί σύντομα με τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε την συνέντευξη
Πολλοί λένε ότι η «συγκατοίκηση» με τη ΝΔ θα αποδειχθεί μοιραία για το ΠΑΣΟΚ…
Πολλοί… συνήθως είναι οι ίδιοι και γνωστοί! Ας πάμε στην ουσία όμως. Βέβαια μπορεί να είναι μοιραία, αφού δεν υπερασπιζόμαστε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2009 και τη «χαρίζουμε» στη ΝΔ, λέγοντας το γνωστό απόφθεγμα ότι έχουμε γίνει «συνιστώσα» του Σαμαρά! Και ρωτώ όλους, και ιδιαίτερα αυτούς που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και του Λουκά Παπαδήμου:
Δικαιώνεται η πολιτική μας, αφού Ζάππεια και ισοδύναμα δεν βρέθηκαν ή άλλαξε την πολιτική η ΝΔ και δικαίως γινόμαστε συνιστώσα της; Και τα δύο δεν γίνονται. Εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, γιατί συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2009 και γιατί οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις έτσι αποφάσισαν. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε τη συμμετοχή του.

Μήπως τελικά θα έπρεπε να είχατε ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο, στην κρίση για την ΕΡΤ;
Αν ήμασταν στην περίοδο της κρίσης με την ΕΡΤ που προκάλεσε η ΝΔ, δεν θα με ρωτούσατε! Θα μου μιλούσατε για σταθερότητα και για το πώς δεν θα χαθούν οι θυσίες των πολιτών. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν ήθελε εκλογές. Εμείς γίναμε για άλλη μία φορά η σανίδα σωτηρίας για τη χώρα, με πολιτικό κόστος για την παράταξη. Εμείς λέμε όμως πρώτα η χώρα, τα λόγια πρέπει να γίνονται πράξεις, και αυτό κάναμε.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε τον Γ. Παπανδρέου και άλλοι τον κατηγορούν γιατί δεν διαχώρισε τη θέση του από τον προκάτοχό του. Ποια είναι η «αλήθεια» για σας;

Αυτοί που έριξαν την κυβέρνηση έχουν ονοματεπώνυμο, διαγράφτηκαν από την ΚΟ και δεν παραιτήθηκαν από το αξίωμά τους. Σ. Σακοράφα, Β. Παπαχρήστος, Χ. Καστανίδης, Λούκα Κατσέλη, Π. Κουρουμπλής, Α. Τριανταφυλλόπουλος (βουλευτής Αχαΐας), Μ. Κυριακοπούλου (βουλευτής Αχαΐας), Λ. Μίχος κ.λπ.
Όσον αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να επιμείνει στην πρότασή του για πλειοψηφία 180 βουλευτών στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου, δεν άκουσε εισηγήσεις να μην αναλάβει υπουργός Οικονομικών και να είναι μια εφεδρεία για την παράταξη. Επέλεξε να μπει στην πρώτη γραμμή βάζοντας πρώτα και πάνω απ’ όλα τη χώρα. Είμαι σίγουρος ότι γνώριζε ότι η επιλογή αυτή έχει μόνο κόστος και κανένα όφελος.

Τελικά κανείς δεν θέλει να μιλήσει με το ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά…

Στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ και οι τρεις πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ μίλησαν για την αναγκαιότητα δημιουργίας της μεγάλης Κεντροαριστεράς. Το κείμενο των «58», που συνυπογράφουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, η συμμετοχή κινήσεων αλλά και προσώπων είναι μια καλή αφετηρία.
Στην προσπάθεια συγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης έχουμε πει ότι πρέπει να προβάλουμε το «εμείς» και να αφήσουμε πίσω το «εγώ». Η Κεντροαριστερά χρειάζεται ενότητα. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε βαθύτατη αίσθηση της ιστορικής ευθύνης. Θέλουμε έναν ειλικρινή διάλογο για την πορεία της χώρας, με απόλυτο σεβασμό και διάθεση για ισότιμη συνομιλία, το ίδιο απαιτούμε και από τους συνομιλητές μας. Οι πολίτες που πιστεύουν στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη θα μας κρίνουν όλους από τις πράξεις μας.

Υπάρχει περίπτωση να «βρεθείτε» με το ΣΥΡΙΖΑ;

Με τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να στείλει μήνυμα για λάθη και παραλείψεις, θα βρεθούμε σύντομα. Όταν τα λόγια του Μανώλη Γλέζου, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τα κατανοήσουν οι ψηφοφόροι.
Η Κεντροαριστερά της ευθύνης σύντομα θα είναι η μονή ρεαλιστική πρόταση που θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στα στελέχη και στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ;
Στον κόσμο και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκπέμπουμε μήνυμα συνείδησης της δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός, κάθε οικογένεια, κάθε πολίτης. Στέλνουμε μήνυμα πολιτικής αποφασιστικότητας, έχοντας πλήρη συνείδηση των δυσκολιών. Στέλνουμε μήνυμα ενεργού συμμετοχής στην προσπάθεια ν’ αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί τώρα που βαδίζουμε προς τις ευρωεκλογές. Και στέλνουμε μήνυμα σεβασμού στο χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης, της παράταξης που υπήρχε και υπάρχει πάντα ως παράταξη ευθύνης, εθνικής και κοινωνικής ευθύνης.

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου