Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κεραυνός Λυκούδη: Φώτη, γιατί δε λέμε ότι απλώς δε μας αρέσει ο Βενιζέλος;

Σε μια πολυ συγκινητική ομιλία, που διήρκησε πάνω απο 30 λεπτά, και καταχειροκροτήθηκε, ο Σπύρος Λυκούδης, ο στενότερος συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη, άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα τους τελευταίους μήνες.
Μίλησε για βαθιές αντιφάσεις στις θέσεις της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε το κείμενο θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής ως αποθέωση των αντιφάσεων και έκανε λόγο για θολό στίγμα μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί να περιγράφουμε τους πρώτους μήνες συγκυβέρνησης ως κόλαση για τους πολίτες και μετά να λέμε ότι αυτή η περίοδος έσωσε τη χώρα από την κατάρρευση», είπε ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ.
Για να αναρωτηθεί:
«Τί κερδίσαμε εκτός από την ησυχία μας όταν φύγαμε από τον κυβερνητικό συνασπισμό»;
Διαφοροποιήθηκε και στο θέμα της Κεντροαριστεράς, λέγοντας πως είναι εξωφρενικό να χρησιμοποιείται το επιχείρημα ότι η «πρωτοβουλία των 58″ είναι αντίπαλο σχέδιο.
«Γιατί δεν λέμε οτι δεν μας αρέσει το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος;» είπε στον Φώτη Κουβέλη, και ζήτησε να επανεξετάσει τη γραμμή του κόμματος.
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πάντως, στο θέμα της συγκρότησης του Τρίτου Πόλου, επανέλαβε πως το εγχείρημα δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά πρέπει να έχει ξεκάθαρες θέσεις μακριά από την ασκούμενη πολιτική και το λαϊκισμό.

aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου