Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Τι θα γίνει στη συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τον Γ. Στουρνάρα

Το μεσημέρι στις 16:00 αναμένεται να περάσουν τη πόρτα του υπουργείου οικονομικών 7 στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλείς τον Φ. Σαχινίδη. Μαζί του θα είναι οι κύριοι, Κουκουλόπουλος, Δριβελέγκας, Κωνσταντινόπουλος, Γκόγκας, Κουτσούκος και Πρωτόπαπας. Δεν θα βγούμε από το Γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα αν δεν γίνουν δεκτές οι προτάσεις μας για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα, έλεγαν μεταξύ αστείου και σοβαρού μερικά από τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση η οποία πολλά θα κρίνει και για τις από εδώ και πέρα σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον
κ. Στουρνάρα.

Ήδη η σχέση είναι τραυματισμένη. Όπως θυμάστε όλο το προηγούμενο διάστημα, είτε με διαρροές κύκλων της η Χαριλάου Τρικούπη, είτε ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, είχε διαφοροποιηθεί από τον κ. Στουρνάρα σε σημείο μάλιστα να έπαιρνε αποστάσεις, με συνέπεια τώρα, η σημερινή συνάντηση να γίνεται σε κλίμα όχι ζεστό ανάμεσα στις δυο πλευρές , άλλα τουλάχιστον σε κλίμα καχυποψίας. Και οι βουλευτές θέλουν να κάνουν τη δουλεία τους αλλάζοντας μερικές από τις ρυθμίσεις στο νόμο του κ. Στουρνάρα, να πιέσουν προς αυτή τη κατεύθυνση , άλλα και ο υπουργός των οικονομικών τη δική του.

Τα επτά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθούν τον υπουργό Οικονομικών, έχοντας μαζί τους το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας όπως αυτή συμφωνήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου. Με τη συμφωνία αυτή, κυρίως όμως τη πρόθεση και τη διάθεση των δυο κομμάτων να προχωρήσουν χωρίς να κοιτούν αυτά που τους χωρίζουν , αλλά αυτά που τους ενώνουν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν σήμερα το απόγευμα να φύγουν ικανοποιημένοι από τη διαπραγμάτευση ανάμεσα σε εκείνους και τον κ. Στουρνάρα.

Άλλωστε έχουν προηγηθεί συναντήσεις του υπουργού με γαλάζιους βουλευτές και δεν θα ήθελαν στην παρούσα στιγμή, οι πράσινοι βουλευτές να εμφανιστούν πως κάνουν πίσω η πως δεν αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες του κόσμου, αντίθετα από τους γαλάζιους συναδέλφους τους, που μετά από κάθε συνάντηση τους με τον κ. Στουρνάρα , βγαίνει ο πρωθυπουργός ή το Μέγαρο Μαξίμου και ανακοινώνει ότι παίρνει πίσω κάποιες από τις ρυθμίσεις, όπως έγινε τελευταία με τη φορολογία στα μαντριά και τα κοτέτσια με αποτέλεσμα ο καλός της υπόθεσης να εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς και οι κακοί στο ΠΑΣΟΚ.

Και επειδή το έργο το έχουν ξανά δει πως παίζεται, στο ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνουν πίσω αυτή τη φορά και θα διεκδικήσουν από τον κ. Στουρνάρα , το εφικτό. Αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά και αλλού. Σε αλλά σημεία του νόμου.

πηγή:egiakoumis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου