Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κώστας Ασκούνης: Η αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης της κυβέρνησης

Την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ προκάλεσε η χθεσινή αποστροφή του Πρωθυπουργού ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να «περάσει» ο ενιαίος φόρος ακινήτων στους Δήμους.
«Κάτι το οποίο άκουσα και βρήκα πάρα πολύ σωστό είναι: μήπως θα μπορούσαμε το φόρο των ακινήτων να τον περάσουμε στους Δήμους με ανταποδοτικότητα...  Είναι κάτι, το οποίο γίνεται σε
ξένες χώρες, είναι κάτι το οποίο θα μας έβγαζε από την υποχρέωση εμείς να πληρώνουμε τους Δήμους με τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούνται και πολλές φορές είναι ανεξέλεγκτα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε.
Σχολιάζοντας τις αναφορές του Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, υπογράμμισε ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι υπηρέτης ούτε της κυβέρνησης, ούτε του κράτους» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το κράτος και η πολιτεία βρίσκονται σε αδιέξοδο να φορτώνουν χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό νέα βάρη στην αυτοδιοίκηση».
«Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση έχει και θεσμοθετημένα όργανα και εκπροσώπους για κάθε ολοκληρωμένη πρόταση και για κάθε καλοπροαίρετο διάλογο», επεσήμανε, ξεκαθαρίζοντας ότι «αποσπασματικού χαρακτήρα προτάσεις δε γίνονται αποδεκτές».
Εξάλλου, κατέληξε, «οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη για συνάντηση μαζί του, όπως έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου