Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Κουκουλόπουλος: Σε «υποκριτική εκκρεμότητα» οι ψηφιακές συχνότητες

«Από το 1989, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κυριαρχεί μια υποκριτική εκκρεμότητα που αφορά στην οριστική ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας. Ευθύνες γι’ αυτήν την υποκριτική εκκρεμότητα έχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όχι μόνο οι Κυβερνήσεις που υπήρξαν σε αυτόν τον τόπο από τότε.
Ο καθένας ας θυμηθεί τη στάση του από τότε που ξεκίνησε το
φαινόμενο -πραγματικότητα μετά- της ελεύθερης ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και μετέπειτα. Μόνο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2002 επιχείρησε, με βάση το νόμο Βενιζέλου του 1995, να βάλει μπροστά διαγωνισμό για τις συχνότητες, τον οποίο στη συνέχεια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αρμόδιο Υπουργό τον κ. Ρουσόπουλο, δυστυχώς, σταμάτησε» περιέγραψε κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή για τις ψηφιακές συχνότητες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.
«Από την πρώτη στιγμή, κύριε Πρόεδρε, που βρεθήκαμε ενώπιον της συγκεκριμένης τροπολογίας για την παράταση, είπαμε πως επ’ ουδενί δεν δεχόμαστε παράταση επ’ αόριστον. Δεχόμαστε μικρή παράταση γιατί υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Έτσι, λοιπόν, η ημερομηνία για την οποία μίλησε ο κύριος Υπουργός, η 31-12-2014, είναι για μας όχι μία ακόμα ημερομηνία, όχι ημερομηνία παράτασης, αλλά ημερομηνία λήξης της εκκρεμότητας» τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος, καταλήγοντας: «Δηλώνουμε καθαρά ότι ψηφίζουμε για τελευταία φορά μια ανάλογη παράταση και καλούμε όλα τα κόμματα να συμβάλουν για να λειτουργήσει άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Επίσης, δηλώνουμε από την πλευρά μας ότι θα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά όλες τις διαδικασίες, έτσι ώστε αυτές να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία που ο νόμος ορίζει. Με αυτά τα δεδομένα και όχι με κάποια άλλη σκέψη, ψηφίζουμε τη συγκεκριμένη διάταξη».

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου