Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας- Βενιζέλος για τα υποβρύχια

Η μάχη σήμερα στη Βουλή για τα υποβρύχια ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει την αντιπαράθεση και μεταξύ Βενιζέλου και Τσίπρα να επικρατήσουν υψηλοί τόνοι με το θερμόμετρο να δείχνει κόκκινο παρά το τσουχτερό κρύο στην ατμόσφαιρα.
Η Εξεταστική για τα ναυπηγεία και τα υποβρύχια θα φέρει στην
επιφάνεια τη κόντρα ανάμεσα στα δυο κόμματα που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές. Με άλλα λόγια θα είναι μια μάχη για το ποιος θα επιβιώσει πολιτικά και ποιος θα αντέξει στις δυνάμεις που έχει στο στρατόπεδο του.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιμένει με μεγάλη χαρά την συζήτηση σήμερα , όπως διαβεβαιώνουν συνεργάτες του και αυτό γιατί:
Μετά από την δυστοκία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατάθεση της πρότασης και την «δυσκολία» του να βρεθεί ημέρα για τη συζήτηση της, είναι σημαντικό ότι η συζήτηση αυτή επιτέλους γίνεται.
Επίσης, αν θυμηθούμε τι είχε πει ο Ευάγγ. Βενιζέλος στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής τότε γίνεται αντιληπτό τι θα ακολουθήσει. Είχε πει μεταξύ άλλων: «Περιμένω να έρθετε να μιλήσουμε για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για κίνητρα, για το τι επιδιώκουν αυτοί που σας καθοδηγούν σε αυτή τη συκοφαντική εκστρατεία. Ελάτε να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος στο θέμα αυτό. Άλλωστε σας έχω πει ότι ίσως έχει έρθει η ώρα να καταθέσουμε εμείς μια πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για συνωμοσίες και γκρίζα παιχνίδια με επιχειρηματικά συμφέροντα, με πρώην στελέχη μυστικών υπηρεσιών, με πολύ συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Γιατί υπάρχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί θεσμικά η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, αλλά υπάρχει και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος που ασκεί το Κοινοβούλιο ως τέτοιο στο οργανωμένο λαθρεμπόριο πολιτικής επιρροής.» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε μονομαχία πολιτικού και προσωπικού ήθους τονίζοντας πως η συκοφαντία είναι «άτιμη πράξη» κατά το ποινικό δίκαιο.
Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπενθύμιζαν για το ίδιο θέμα τι είχε πει ο κ. Βενιζέλος πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή ανατροπή και αποτελούν είναι μικρό δείγμα των σημείων στα οποία θα αναφερθεί με βασικό αντικείμενο το ρόλο και τις διασυνδέσεις του κ. Τσίπρα και του στενού του κύκλου όπως αναφέρουν.
Τι είπε στην Ανατροπή:
«Εδώ εκτελείται ένα συμβόλαιο πολιτικού τραυματισμού ή πολιτικού θανάτου. Τα συμβόλαια τ’ αναθέτουν συμφέροντα, τα οποία έχουν θιγεί από την πολιτική μου.»
Είχε μάλιστα αναφερθεί εκ νέου στη λίστα Λαγκάρντ «: «Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, έστησαν μια ολόκληρη συνωμοσία για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, βασισμένη στο ψέμα ενός και μόνον ανθρώπου που ήθελε ν’ αυτοπροστατευθεί, με τη συνεργασία πρώην στελεχών των Μυστικών Υπηρεσιών, στενά συνδεδεμένων με επιχειρηματικά συμφέροντα».
Και συνέχισε «Αυτοί άρχισαν να βγάζουν ανακοινώσεις εναντίον μου στα καλά καθούμενα, μετά από δυο χρόνια. Δυο χρόνια δεν είχαν ζητήσει τίποτα, ούτε μια ακρόαση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ούτε μια σοβαρή ερώτηση ή επερώτηση δεν έγινε. Ξαφνικά λοιπόν «ο Βενιζέλος, τα υποβρύχια, τα ναυπηγεία!»
«Μετά από 45 ημέρες δυστοκίας και αμηχανίας, καταθέσανε μια πρόταση σαν να είναι πρόταση στη Βουλή των Λόρδων, έχει εξαφανιστεί ο Βενιζέλος ως στόχος, αναφέρονται όλοι όσοι έχουν διαχειριστεί την υπόθεση αυτή από το 2000, από το 2004 μέχρι το 2009, από το 2011 έως σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος .
Σε ότι αφορά αυτό κάθε αυτό την υπόθεση των ναυπηγείων , απο το ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται το τι είχε πει ο κ. Βενιζέλος πρόσφατα:
«Τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία έχουν μια ιστορία 16 ετών, είναι μια ιστορία από το 1997 μέχρι το 2013. Σε αυτά τα 16 χρόνια υπάρχει μια μικρή περίοδος ενάμισι έτους, 18 μηνών, που έτυχε να είμαι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και είναι η μόνη περίοδος της απόλυτης διαφάνειας και της απόλυτης υπαγωγής του θέματος στη Βουλή. Δεν έγινε τίποτα χωρίς νόμο, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της Βουλής, χωρίς έγκριση από τη Βουλή. Γιατί; Διότι ήταν η ιστορία αυτή μια ιστορία εξαιρετικά ύποπτη»
«Όταν λοιπόν έχεις να μπεις σ’ έναν πυρηνικό σταθμό που έχει εκραγεί όπως η Φουκοσίμα, θα πρέπει να βάλεις μια στολή προστατευτική, μια ειδική στολή από αμίαντο. Έπρεπε κι εγώ ως Υπουργός Εθνικής Αμύνης, να βάλω μια στολή και να πάω στη Βουλή και να πω «ελάτε, αυτά είναι τα δεδομένα, αυτός είναι ο συμβιβασμός, αυτές είναι οι αποφάσεις, ψηφίστε». Όχι ψηφίστε μετά τη συμφωνία, ψηφίστε και δώστε εντολή στους Υπουργούς να υπογράψουν τη συγκεκριμένη συμφωνία που είναι ο νόμος του κράτους, με απόλυτη διαφάνεια. Γιατί ξέρετε τι είχα βρει; Είχα βρει 2 δισεκατομμύρια να έχουν πληρωθεί χωρίς αντάλλαγμα, στην πραγματικότητα πεταμένα από το 2000 μέχρι το 2009, 4 υποβρύχια επίσης πεταμένα στο δρόμο, ένα που δήθεν έγερνε στο Κίελο, το «Παπανικολής», το καλύτερο πλοίο του στόλου και άλλα 3 στο Σκαραμαγκά.»
Και κατέληγε:
«Πάμε στη Βουλή τώρα να δούμε τι σημαίνει αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «υιοθετώ τις συμβάσεις Τσοχατζόπουλου και την ομάδα Τσοχατζόπουλου», τι σημαίνει «υιοθετώ τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά ωφελήματα» που ήταν δίαυλοι παράνομων πληρωμών και τι σημαίνει «υιοθετώ αυτούς οι οποίοι θέλουν να διαλύσουν το Σκαραμαγκά προς ίδιον όφελος».
«Το ύποπτο ξέρετε ποιο είναι; Απ’ όλη τη 16ετία ,αυτή η μια περίοδος 2010-11 είναι απολύτως κοινοβουλευτική, νομοθετημένη, διαφανής, όλα στον αέρα, όλα προληπτικώς ελεγμένα, τα πάντα, έχουμε εκτελέσει το νόμο. Γιατί τα βάζουν μαζί μου και δεν τα βάζουν με τους πριν, με τους μετά; Εντυπωσιακό. Αυτό είναι το ατύχημά τους.»
Ταυτόχρονα επιτελείς του κ.Βενιζέλου σημειώνουν με νόημα τη δευτερολογία του κατά την πρόταση μομφής, που είχε προσθέσει:
«Χτυπάτε εμένα, αλλά έχετε στενό πολιτικό φλερτ με την κα Κατσέλη, η οποία ήταν συναρμόδια σε όλα αυτά τα θέματα. Κατακρίνετε το νόμο για τον Σκαραμαγκά, αλλά είπατε αιδημόνως «παρών» και στηρίξατε τον όμοιο νόμο για την Ελευσίνα, εδώ στη Βουλή. Τον όμοιο νόμο για την Ελευσίνα!
Και τώρα στηρίζετε συγκεκριμένα επώνυμα συμφέροντα, που θέλουν τη διάλυση του Σκαραμαγκά, τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων. Θα τα πούμε όμως αναλυτικά. Αυτό είναι σκηνές από το έργο που θα παιχτεί εδώ, με ονόματα, με αποδείξεις, με συμφέροντα. Γιατί βγήκατε πολύ νωρίς στην πιάτσα κ. Τσίπρα.»
Οι ερωτήσεις που θα κληθεί να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το ΠΑΣΟΚ είναι μεταξύ των άλλων :
- Τι σχέση έχει το περιεχόμενο και το ύφος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική με όσα έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το ΓΤ του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρις ότου λάβουν απάντηση στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή επί της πρότασης μομφής;
- Εξυπηρετεί – εξ αντικειμένου ας πούμε – ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα συμφέροντα που συνδέονται με τις αμυντικές προμήθειες και την ναυπηγική βιομηχανία, πέραν των συμφερόντων που επενδύουν γενικά στο αδιέξοδο, στην οικονομική καταστροφή της χώρας, την επιστροφή στη δραχμή και εξ αντικειμένου συμπίπτουν με τις πολιτικές επιδιώξεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ;
- Γιατί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά ενός νόμου (!) που αφορά τα υποβρύχια και τον Σκαραμαγκά, ενώ δήλωσε «παρών» και ουσιαστικά στήριξε αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το ναυπηγείο της Ελευσίνας;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας δεν προκάλεσε έως τώρα, στη παρούσα Βουλή, επί ενάμιση και πλέον χρόνο, αναλυτική συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή για το ζήτημα των ναυπηγείων καλώντας όχι μόνο τους συναρμόδιους υπουργούς, αλλά και την ιδιοκτησία των ναυπηγείων και τους υποκατασκευαστές των υποβρυχίων αλλά και άλλων πλοίων του ΠΝ και τους εργαζόμενους μαζί;
- Γιατί ο κ. Τσίπρας στηρίζει τα αμαρτωλά αντισταθμιστικά οφέλη;

e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου