Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

"Μιλάμε για μια ΕΡΤ3 ανταποκριτικό κανάλι και για κλείσιμο περιφερειακών σταθμών"

Τον λόγο στους φορείς και την κοινωνία της Βόρειας Ελλάδας έδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, για να υποστηρίξουν την ανάγκη να προστατευτεί το δικαίωμα της περιφέρειας στη δημόσια ενημέρωση.
H εκδήλωση που πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης (Δημαρχείο, Βασ. Γεωργίου 1), έχει ως στόχο να καταστήσει σαφές το αίτημα αυτό προς την κυβέρνηση τόσο μέσω των εισηγητών, όσο και μέσω όλων των εκπροσώπων του πολιτικού, αυτοδιοικητικού,
οικονομικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας που έχουν κληθεί στην εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
"Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που περιορίζουν στο σχήμα ενός στοιχειώδους ανταποκριτικού γραφείου τη συμμετοχή της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στον υπό δημιουργία νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δεν πλήττουν απλώς κάποιους επαγγελματικούς κλάδους αλλά την ίδια την έννοια της δημόσιας ενημέρωσης, η οποία δεν μπορεί παρά να καλύπτει το σύνολο της χώρας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι επιτακτική ανάγκη η επαναλειτουργία δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με όλους τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 και τους περιφερειακούς σταθμούς", τόνιζε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ.
Στην εκδήλωση, ωστόσο, παραβρέθηκαν και εργαζόμενοι- εκπρόσωποι της ΕΡΤ3. 
Σύμφωνα με όσα δήλωσε η κα. Φαραντάκη Ελευθερία, μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ κι εργαζόμενη στην ΕΡΤ3: "Ήρθαμε κι εμείς εδώ. Ευχαριστούμε την ΕΣΗΕΜ-Θ που έστω κι αργά κάνει αυτή την εκδήλωση. Ήρθαμε κι εμείς να πούμε τις θέσεις μας για την ΕΡΤ-3, την οποία λειτουργούμε ακόμη, όπως θα ξέρετε".
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων για τη ΝΕΡΙΤ φαίνεται ότι απαξιώνεται η δημόσια φωνή της βόρειας Ελλάδας, η κα. Φαραντάκη απάντησε: "Ήταν κάτι που δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά. Οι 618 θέσεις που προέκυψαν με απόφαση συμβουλίου. Αυτό από μόνο του υποδηλώνει ότι δεν μιλάμε για μια αυτόνομη ΕΡΤ3. Αλλά για μια ΕΡΤ3 ανταποκριτικό κανάλι και για κλείσιμο μεγάλων περιφερειακών σταθμών, που απαξιώνει το δίκτυο της Περιφέρειας".
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι:
Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος
Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας
Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής
Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης
Πρύτανης Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μυλόπουλος
Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιωάννης Χατζηδημητρίου
Πρόεδρος ΕΒΕΘ, Δημήτριος Μπακατσέλος
Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης
Πρόεδρος Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, Νικόλαος Μέρτζος
Πρόεδρος ΕΣΗΕΜ-Θ, Μόσχος Βοϊτσίδης

thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου